Fedák Sári-emlékest a Kultkikötőben

Ma este a földvári Bajor Gizi Közösségi Házban Szűcs Nelli, a budapesti Nemzeti Színház művésze idézi fel az egyik legismertebb primadonna alakját.

2021. 08. 20. 14:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kulturális programkavalkád várja a Balatonnál nyaralókat vagy a hosszú hétvégére odalátogatókat. A színes ünnepi kínálatból most egy színházi és egy zenei eseményt emelünk ki. Ma este a földvári Bajor Gizi Közösségi Házban Szűcs Nelli, a budapesti Nemzeti Színház művésze ingyenes előadáson idézi fel a színészlegenda, Fedák Sári alakját. Szombaton a Budapest Bár lép színpadra Balatonszárszón. Ezúttal Behumi Dóri, Németh Juci, Keleti Andris, Szűcs Krisztián énekeseké lesz a főszerep, a talpalávalót pedig a Farkas Róbert vezette zenekar szolgáltatja. 

Fedák Sári   Fotó: Wikipédia

A Kultkikötő nyári évadját augusztus 26-án a badacsonyi Fröccsteraszon a Barabás Lőrinc-Qurtett koncertje, Balatonföldváron az Orlay-produkció Hamis hang című produkciója, Bogláron a L’art pour l’art Társulat estje zárja.

(A borítóképen Szűcs Nelli Fedák Sári szerepében. Fotó:Nemzeti Színház/Eöri Szabó Zsolt)

A primadonna

Fedák Sarolta Klára Máriát, Molnár Ferenc író második feleségét az egyik legismertebb, legsikeresebb előadóművészként tartja számon a színháztörténet. Pályáját 1900-ban kezdte, játszott a Magyar Színházban, a Vígben, a Király Színházban, ünnepelt magyar művész volt Bécsben, Berlinben, Párizsban, és színpadra lépett az Egyesült Államokban is. A derűs, jó humorú operettprimadonna 1879-ben született Beregszászon és 1955-ben hunyt el Budapesten.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.