Hagyományőrző programok és könnyűzenei koncertek a Hírös hét fesztiválon

A legkülönfélébb kulturális, gasztronómiai és zenei programokkal várja a látogatókat a Hírös hét fesztivál augusztus 20. és 29. között Kecskeméten. Államalapításunk és Szent István király ünnepén tűzijáték helyett idén látványos, zenés, tematikus animációs lézershow kápráztatja el a közönséget.

Magyar Nemzet
2021. 08. 19. 14:09
Forrás: HH
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reformkori divatbemutató zenés előadással tarkítva, bábjátékok, HírösVacsora, hagyományteremtő templomkoncert-sorozat, kistérségi gálaműsor, ünnepi lézershow és jobbnál jobb könnyűzenei koncertek várják a látogatókat Kecskeméten, a Hírös hét fesztiválon – áll a szervezők lapunkhoz eljuttatott közleményében. 

Különleges programokból tehát idén sem lesz hiány, a rendezvény legtüneményesebb eseménye pedig ezúttal is a hagyományos babakocsis felvonulás lesz. Már a legelső, 1934-es rendezvény legnagyobb látványossága is a kisgyermekek felvonulása volt, mely a mai napig az egyik legnépszerűbb a kuriózumok sorában. Augusztus 21-én ismét felelevenedik ez a nagy múltra visszatekintő szokás, így feldíszített babakocsik és vagány kismotorosok foglalhatják majd el a körutat.

Ladányi Kovács Zoltán fesztiváligazgató az esemény kapcsán úgy fogalmazott: A Hírös hét Magyarország legrégebbi fesztiválja, gyökerei egészen 1934-ig nyúlnak vissza. Az évek során mindig is sokszínűség jellemezte a programkínálatot, ez a kilenc nap különleges élményeket tartogat, legyen szó iparművészetről, gasztronómiáról, könnyűzenéről vagy hagyományőrző programokról. Idén először a komolyzene is nagy teret kap a rendezvényen, hiszen a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával útjára indítjuk a Kecskemét, a templomok városa című programsorozatot. Kecskemét főterén Közép-Európában egyedülálló módon minden történelmi egyház temploma megtalálható. Így a megyeszékhely főtere tökéletes helyszínt biztosít a hagyományteremtő céllal megálmodott, különleges ökomenikus templomkoncert-sorozatnak, amely öt különleges templomi hangversenyt kínál az értő fülű zenekedvelőknek.

Fesztivál forgatag        Fotó: HH

Idén a fesztivál az augusztus 28–29-én megrendezett Kecskeméti Repülőnappal is egyidőben zajlik majd, a légi látványosságra érkező többszázezres tömegnek remek kikapcsolódást nyújt a nap lezárásaként Zséda, a Blahalousiana vagy éppen az Irie Maffia ingyenes koncertje. 

A részletes programokat a fesztivál honlapján találják meg.

 

(A borítóképen az egyik látványos koncert látható Forrás: HH)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.