Ma startol az első MCC Feszt Esztergomban

Izgalmas beszélgetések, neves előadók és közéleti személyiségek, a Mathias Corvinus Collegium összes képzésének bemutatkozása, interaktív és zenei programok, olimpiai közvetítés és koncertek – ez vár arra, aki ellátogat Esztergomba a hétvégén.

Magyar Nemzet
2021. 08. 05. 15:05
null
Fotó: Monostori Ferenc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hangot ad a tehetségnek” mottóval veszi kezdetét ma a háromnapos MCC Feszt, melynek középpontjában a közélet, a kultúra és a tudomány áll. A kezdeményezés hasonló alapokra épít, mint maga a szervező Mathias Corvinus Collegium, amely a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézményeként közcélú, ingyenes tehetséggondozási programokat kínál az általános iskola felső tagozatától a felnőttkorig a tehetséges fiatalok számára.

„Olyan rendezvényt szerettünk volna életre hívni, ami túlmutat a hagyományos fesztiválok keretein. Ami nem csupán könnyűzenei programokat kínál, hanem sokkal inkább egyfajta értékrenden alapuló közösségi élményt közvetít izgalmas közéleti és közérdeklődésre számot tartó beszélgetésekkel, interaktív programokkal, olimpiai közvetítéssel” – olvasható az MCC honlapján.

A nyolc helyszínt és hat színpadot betöltő programok között olyan aktuális témák megvitatása is szerepel ismert magyar előadókkal és közéleti személyiségekkel, mint a koronavírus-helyzet vagy az Európai Unió kihívásai, ugyanakkor sikeres vállalkozók is felszólalnak, megosztják tapasztalataikat. Fa Nándorral, valamint Győrfi Pállal is találkozhatunk. Külföldi sikertörténetek is helyet kapnak; a fesztivál vendége lesz többek között Dennis Mark Prager amerikai bestselleríró, Abishur Prakash világhírű indiai származású jövőkutató vagy Tucker Carlson, a világ egyik legmeghatározóbb médiaszemélyisége. Az esti koncerteken pedig olyan nevekkel találkozhatunk, mint a Csík zenekar, Tóth Vera, Kállay Saunders András vagy a Magashegyi Underground. A teljes programkínálatból ITT csemegézhetünk.

Az MCC képzései is bemutatkoznak, és a partnerszervezetek is jelen lesznek az Edu Sétány elnevezésű programhelyszínen. Képviselteti magát a Semmelweis Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Corvinus HÖK, a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete és a Keresztény Roma Szakkollégiumok is.

A legtöbb program bárki számára nyitott és ingyenes, ugyanakkor lehetőség nyílik úgynevezett MCC Feszt Pass vásárlására, amely többek között olyan kedvezményekkel jár, mint csökkentett étel- és italárak, a Gran Camping és a Szent István strandfürdő díjmentes használata vagy ingyenes transzfer Esztergom vasútállomás és az MCC Feszt között.

(A borítóképen Monostori Ferenc alkotása, a fesztiválra homokból készült óriás Mátyás-portré látható. Fotó: Monostori Ferenc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.