Meghalt Charlie Watts, a Rolling Stones dobosa

„Békésen halt meg egy londoni kórházban, a családja által körülvéve” – közölte a kiadója.

Forrás: ORIGO, MANDINER2021. 08. 24. 18:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Watts 1963 óta volt a világ talán leghíresebb rockzenekarának dobosa. Egy londoni kórházban halt meg, családja mellette volt – közölte a kiadója információjára hivatkozva a BBC

Charlie Watts néhány héttel ezelőtt került kórházba. Egy rutinvizsgálat után kiderült, hogy sürgősen meg kell műteni a szívét. Az első hírek arról szóltak, hogy a műtét sikerült és Watts lábadozik, a Rolling Stones őszi és jövő évi turnéján azonban nem vett volna részt.

Óriási szomorúsággal jelentjük be a szeretett Charlie Watts halálát

 – áll a közleményben. Hozzátették:

Békésen halt meg egy londoni kórházban, a családja által körülvéve.

A közleményben kiemelték: „Szeretettel kérjük családja, zenekarának és közeli barátainak magánéletének tiszteletben tartását ebben a nehéz időben.”

A hír hetekkel azután érkezett, hogy bejelentették: Watts kihagyja a zenekar amerikai turnéját, hogy felépüljön egy meg nem határozott orvosi beavatkozásból. Wattsot korábban 2004 -ben kezelték torokrák miatt. 

Charles Robert Watts néven született Londonban, 1941. június 2-án. 

Dzsesszdobolni tanult, majd 1961-ben csatlakozott a Blues Incorporated nevű zenekarhoz. Közben grafikusként dolgozott egy reklámcégnek. 

1963 januárjában lett a Rolling Stones dobosa, és haláláig a zenekar tagja volt. Az ősszel kezdődő turné lett volna az első, amin nem vesz részt.

1989-ben a Rolling Stones tagjaként beiktatták a Rock and Roll Hall of Fame-be. 

Borítókép: Charlie Watts, a Rolling Stones brit rockzenekar dobosa a No Filter című európai turnéjuknak a berlini Olimpiai Stadionban adott koncertjén 2018. június 22-én. Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.