Negyven év kortárs ékszerei Budapesten

A kortárs művészi ékszert bemutató Ékszerek éjszakája Budapest egy héten át tartó rendezvénysorozattá nőtte ki magát, amelyet az idei évtől Kortárs ékszerhét Budapest (Budapest Jewelry Week – BJW) elnevezéssel rendeznek meg.

Magyar Nemzet
2021. 08. 13. 16:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A másfél éves kényszerszünet után a Kortárs Ékszerhét Budapest szervezői egy olyan különleges kiállítással készülnek, amilyen korábban még nem volt Magyarországon: együtt mutatják be négy évtized kortárs ékszertervezői alkotásait IDOL elnevezéssel Budapesten. 

Az augusztus 28-tól szeptember 12-ig tartó nemzetközi tárlaton tizenkét ország közel harminc alkotója mutatkozik be; olyanok, akik meghatározták a világ ékszertrendjeinek alakulását. Az érdeklődők megcsodálhatják többek között 

Gisbert Stach, Iris Bodemer, Ruudt Peters, Caroline Broadhead, Melanie Isverding, Jorge Manilla, Gijs Bakker, Otto Künzli, Ruudt Peters, Giovanni Corvaja és munkáit is. A kiállításnak a Magyar Iparművészeti Múzeumhoz tartozó Ráth György-villa ad helyet. 

A szervezők maguk is ékszertervezők; Biró Zsófia Gizella, Fekete Fruzsi, Horányi Kinga és Tengely Nóra, akik idén hetedik alkalommal rendeznek kortárs ékszereket bemutató kiállítást. A számos kísérőprogram mellett, velük is alkalom nyílik beszélgetésre a rendezvény zárónapján. Emellett angol és magyar nyelvű tárlatvezetések, valamint előadások is lesznek, amelyek során a téma olyan nemzetközileg elismert szakemberei szólalnak meg, mint Alice Floriano, Bryna Pomp vagy Ruudt Peters.

A rendezvény keretei között szeptember 7-én megnyílik a 2020 FISE díjnyertes Besnyői Rita Folyók mentén című kiállítása is a FISE galériában, melyen I am Yank működik közre. 

(Borítóképünkön Giovanni Corvaja ékszerész látható. Forrás: BJW)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.