Javában zajlik a munka a kaposvári Csiky Gergely Színházban

Nemrégiben a  Csiky Gergely Színház megtartotta évadnyitó társulati ülését. A társulat csaknem százszázalékos átoltottsággal, biztonságban megkezdhette a munkát és elindultak a próbafolyamatok.

Magyar Nemzet
2021. 09. 04. 15:03
null
Fotó: Luthar Kristof
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luthár Fülöp Péter igazgató korábban elmondta: büszke arra, hogy a színház sokfelé eljutott Erkélyből páholy – Házhoz megy a Csiky! elnevezésű programsorozatával, amellyel Kaposváron és a megyében is mindenhol őszinte elismerést arattak. A színház lapunkhoz eljutatott közleményéből kiderült, hogy a színházban három filmet is forgattak a pandémiás időszakban és utána, a Korai menyegző, a Buborékok és a Tüskevár is dobozban vannak már. Mint írják, nem engedték el a nézők kezét a legnehezebb időszakban sem, online, videós tartalmaikkal aktívan tartották a kapcsolatot a közönséggel. 

Az első előadás Kocsák Tibor – Egerházi Attila – L. Simon László Fantomfájdalom című darabja, a Székesfehérvári Balettszínház produkciója lesz szeptember 10-én pénteken, 19 órától. A táncdráma ugyan a trianoni békediktátum századik évfordulójára készült, de nem törekszik politikatörténeti események bemutatására. Az alkotók hétköznapi emberek sorsán, tragédiáin keresztül mutatják be, miként hathat a politika, a háború, egy ország felszabdalása családok életére. 

Várva várt premier lesz szeptember 24-én pénteken, 19 órától: Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét Olt Tamás, a kaposvári színház művészeti igazgatója álmodja színre. 

A közönség ismét láthatja Benedek Dániel–Egressy G. Tamás Variációk egy rablásra című nagy sikerű darabját szeptember 29-én szerdán este fél nyolctól a kamaraszínházban. 

Izgalmas marketingkoncepcióval jelentkezik a Csiky Gergely Színház: művészeikről készült fotóikon a színészek kezében újrahasznosított molinótáskák láthatók, amelyek a Természetesen Csiky zöldszellemben – megfogalmazott célkitűzéseik jegyében születtek, és amelyek arra hivatottak, hogy a színház épületén lévő óriásmolinók „lejárt munkaidejük” után új életre keljenek és egyedi, kreatív módon, személyes tárggyá váljanak. A molinókból szabott táskákon a bemutatók kreatív részletei láthatók, különleges formákban felismerhetők benne a korábbi előadások plakátjai.

Fotó: Luthár Kristóf

A színház varrodájának közreműködésével és kreativitásával készült táskákból két egyforma nem is létezik, így mindegyik darab igazán egyedi. A molinótáskákat értékesíti a teátrum, jegyirodájukban megvásárolhatók. A bevételből digitális, interaktív táblát szeretnének beszerezni, amely a látogatókat színházba érkezéskor, a fogadótérben hasznos és tartalmas információkkal látná el.

Fotó: Luthár Kristóf

Így a nagy mennyiségű papír alapú szóróanyagok kisebb mértékben jelennének meg, csökkentve ezzel is a papírfelhasználást és elősegítve a környezetvédelem kiemelten fontos ügyét – áll a közleményben.

Borítókép: Társulati ülés a Csiky Gergely Színházban Fotó: Luthár Kristóf

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.