Megszólal Wegenstein orgonája Szabadkán

A felújított szabadkai zsinagóga visszanyerte szecessziós szépségét és az egyik leglátogatottabb idegenforgalmi látványosságként számos magas színvonalú komolyzenei hangverseny helyszínévé is vált.

Magyar Nemzet
2021. 09. 04. 12:12
Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újjáépült Wegenstein Lipót orgonája is Magyarország kormánya támogatásának köszönhetően, a Magyar Nemzeti Tanács koordinálásával. A Szabadkai Zsinagóga Alapítvány ebből az alkalomból Bachtól Zimmerig, a felújított Wegenstein-orgonán címmel orgonaavató hangversenyt rendez, amely szeptember 14-én, kedden este 7 órakor kezdődik. Borbély Zoltán (orgona) és Danilo Šajnović (elektromos gitár) lép fel alkalmi vonószenekarral, Paskó Csaba vezényletével.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az eseményt a Szabadkai Magyar Rádió élőben sugározza, a Pannon Televízió pedig szerdán, szeptember 15-én, este fél kilenctől felvételről közvetíti.

Az orgona rövid történetéről szóló írás négy nyelven, magyarul, szerbül, angolul és héberül elérhető a Szabadkai Zsinagóga Alapítvány www.suboticasinagoga.rs honlapján.

Borítókép: A szabadkai zsinagóga felújított Wegenstein-orgonája. Fotó: Kovács Attila

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.