„Válogatott zenék, amik megmozgatják a szívünket”

„Ezek azok a produkciók, amik megmozgattak minket, amik formáltak, amik meghatározták, mit gondolunk magunkról, vagy mit gondolnak rólunk, a magyar zenéről külföldön. Ha nincs sok időd koncertre járni, de szeretnél képben lenni, mire felfigyel most a közönség, a szakma és a sajtó, gyere el a Fonó Selectionre és képbe hozunk! Ha ismered a résztvevő zenekarokat, akkor úgyis itt leszel” – írják a szervezők.

Magyar Nemzet
2021. 09. 11. 15:14
Fotó: Fonó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több lemezbemutató koncert és jubileum, de kisebb, csendesebb formációk is alakítják a Fonó Selection idei arcát. Színpadra lép a Magyar Banda és a Tárkány Művek, Vizeli Máté Bartók 44 hegedűduó népzenei forrásokkal című most megjelenő albumát játssza zenésztársaival a Fonó színpadán. Idén húszéves a Nigun, akik ezt a közönséggel együtt meg is ünneplik egy jubileumi koncerttel.

A Nigun együttes Fotó: Fonó

Balogh Melinda kvartettben érkezik és fellép a Meybahar duó, a Dresch Mihály duó és az idei Fonogram-díjas, nemzetközi toplistás Ötödik évszak is, ahogyan megismerhetjük az Ephemere duót és találkozhatunk a Romafest Gipsy Dance Theatre-rel is a fesztivál programjában.

A Tárkány Művek Fotó: Fonó

A négynapos minifesztivált csütörtökön és pénteken napközben szakmai program egészíti ki, amely a zeneipart megmozgató aktuális kérdéseket, kihívásokat panelbeszélgetéseken vitatja meg a meghívottakkal, résztvevőkkel.

A Fonó Selection fellépő formációi között szerepelnek még olyan kiváló zenészek, énekesek, mint Petrás Mária, aki trióban érkezik a fesztiválra, velünk lesz még Isabella Caussanell és Orbay Lilla az Ephemere duóval,  Dresch Mihály vagy Szlama László, érkeznek adatközlő vendégek Magyarlapádról és természetesen nem marad ki a táncház sem a programból.

Petrás Mária  Fotó: Fonó

A Fonó Selection részletes programja, további információ, jegylinkek és regisztráció ITT .

Borítókép. az Ötödik Évszak zenekar. Fotó: Fonó

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.