Abdulrazak Gurnah kapta idén az irodalmi Nobel-díjat

Ma jelentette be a Svéd Királyi Tudományos Akadémia, hogy a legjelentősebb irodalmi díjat idén a tanzániai regényíró, Abdulrazak Gurnah kapja.

Magyar Nemzet
2021. 10. 07. 13:55
Edinburgh International Book Festival 2017
EDINBURGH, SCOTLAND - AUGUST 17: Abdulrazak Gurnah attends a photocall during the Edinburgh International Book Festival on August 17, 2017 in Edinburgh, Scotland. (Photo by Simone Padovani/Awakening/Getty Images) Fotó: Getty Images/Simone Padovani
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Abdulrazak Gurnah 1948-ban született Zanzibárban, de már jó ideje az Egyesült Királyságban él, évtizedeken át a University of Kent professzora volt. Az erőszak elől menekülve tizennyolc éves korában érkezett Angliába. Legismertebb regényei a Paradise (1994), amit Booker-díjra is jelöltek, illetve a Desertion (2005) és a szintén Bookerre jelölt By the Sea (2001). Magyarul eddig nem jelent meg egyetlen regénye sem.

Fotó: Wikimedia

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.