Elhunyt Széchenyi Beatrix grófnő, Széchenyi István leszármazottja

Beatrix von Schönburg-Glauchau grófnő 90 évesen, Regensburg városában hunyt el.

Magyar Nemzet
2021. 10. 01. 17:38

Beatrix von Schönburg-Glauchau grófnő 90 évesen, Regensburg városában hunyt el.

Gloria von Thurn und Taxis hercegnő, testvéreivel Alexander-rel és Carl-Alben-nal együtt, fájó szívvel tudatja édesanyjuk, Beatrix von Schönburg-Glauchau grófnő halálát. A hercegnő édesanyja 2021.09.30-án, életének 91. évében, Regensburg városában hunyt el. A magyar származású grófnő Széchenyi István gróf, államférfi és társadalmi forradalmár, dédunokája volt 

– írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a család. 

Széchenyi Beatrix fiatalasszonyként 1956-ban a magyar kommunista megtorlás elől menekült Németországba. 1957-ben házasságot kötött Joachim Schönburg-Glauchau gróf német újságíróval, aki 1998-ban távozott az élők sorából. 

Édesanyám volt a család feje és központja. Elvesztése mindannyiunkat megrázott. Egy, az otthonában történt esést követően a müncheni városi klinikán sikeres műtéten esett át. Törékeny egészségi állapota következtében a regensburgi „Barmherzigen Brüder” kórházban kezelték tovább, amelyet ezt követően már nem tudott elhagyni. Az orvosok és kivált képpen a gondozók példaértékűen és szeretetteljesen ápolták. A Jó Isten egy pár gyönyörű, társaságában eltöltött nappal ajándékozott meg minket, a család és barátai nagy részének alkalma volt elbúcsúzni tőle.

– mondta édesanyjáról Gloria hercegnő kiemelte. 

 A halotti mise 2021. november 6-án a müncheni Kreuzkirche templomban kerül megrendezésre. Temetése szűk családi körben történik.

(A borítóképen Széchenyi Beatrix és férje esküvői fényképe. Forrás: thurnundtaxis.de)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.