időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Orbán Viktor: Póka Egon a világon bárhol sikeres lehetett volna, de ő nekünk, magyaroknak zenélt

Magyar Nemzet
2021.10.01. 12:10 2021.10.01. 12:18
Orbán Viktor: Póka Egon a világon bárhol sikeres lehetett volna, de ő nekünk, magyaroknak zenélt

A miniszterelnök a nemrég elhunyt basszusgitáros családjának küldött levelet.

Orbán Viktor levelében azt írta: amikor egy nagy művész elhagyja a földi világot, egy pillanatra megáll az idő, és minden más átadja helyét a szomorúságnak és az emlékezésnek. 

Közel hetven évvel ezelőtt született Kőbányán egy kiváló basszusgitáros, aki már négyévesen zenélt, és tehetsége alapján a világon bárhol sikeres lehetett volna. Hívták is Svájcba egy olyan zenekarba, amely később az Amerikai Egyesült Államokban is turnézott, de ő itt maradt, és nekünk, magyaroknak zenélt: sörgyári melósoknak, hosszú hajú, farmeros külvárosi srácoknak, egy szebb világról álmodozó egyetemistáknak, mindenkinek, aki viharban született és jó időre várt.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, Póka Egon számára a zene nem munka volt, hanem szenvedély, sőt küldetés, amely a Kőbányai Zenei Stúdió megalapításával teljesedett ki, ahol közösséget épített a tehetséges fiatalokból, akik a legmagasabb szintű szakmai tudás mellett a hiteles emberi élet példáját kapták tőle útravalóul.

Póka Egon eltávozott közülünk. Sokat kaptunk tőle, és amit itt hagyott nekünk, az maradandó, értékes és felülmúlhatatlan

– zárta sorait Orbán Viktor.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.