Áthallások az európai zenei térképen az Anima Musicae-vel

Az Anima Musicae Kamarazenekar Revolution! címmel indít sorozatot a Budapest Music Centerben. A négyalkalmas bérlet a zene forradalmait állítja középpontba, kiemelten a XX. század, valamint a kortárs és a klasszikus mesterek tükrén keresztül. November 9-én mások mellett Balogh Máté, Dukay Barnabás, Fekete Gyula és Varga Judit műve hangzik el.

Magyar Nemzet
2021. 11. 07. 20:00
null
Fotó: Anima Musicae Kamarazenekar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hasonlóságok, különbözőségek, áthallások az európai zenei térképen. Izgalmas párosítások, soha nem hallott vagy éppen régóta felfedezésre váró művek, szenvedélyek és rezignáltság – egy sorozat, amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósul meg, s újjáéleszti a pandémia miatt elcsendesült koncertéletet.

A november 9-i műsor első részében felcsendül Balogh Máté HautBOis (N-MOT), Dukay Barnabás Új művek, Fekete Gyula Fagottverseny című műve, míg a második részben Varga Judit Mosar II., Beischer – Matyó Tamás Concerto Antico című szerzeményét hallhatja a közönség. A koncerten Horváth Balázs vezényel, közreműködik Horváth Béla (oboa), Lakatos György (fagott), Rózsa Richárd (cselló).

Jegyek és bérlet ITT, valamint a helyszínen vásárolható.

Borítókép: Anima Musicae Kamarazenekar (Forrás: Anima Musicae Kamarazenekar)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.