Negyedik alkalommal zajlik török filmhét Budapesten

Megkezdődött a budapesti török filmhét. A program a török kulturális és turisztikai minisztérium, valamint a moziigazgatóság támogatásával valósult meg a Yunus Emre Intézet és a Sugár mozi együttműködésével, 2021. november 4–9. között.

Magyar Nemzet
2021. 11. 05. 17:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyarországon immár negyedik alkalommal megrendezett, november 9-ig tartó, egyhetes eseményen a Bajnokunk (Bizim İçin Şampiyon), A hetes cella csodája, (7. Koğuştaki Mucize), A falunk dala (Bizim Köyün Şarkısı), az Útitársam(Yol Arkadaşım), az Omar és mi (Ömer ve Biz), valamint a Zöldalma (Ekşi Elmalar) című, több nemzetközi fesztiválon díjakat nyert hat filmmel találkozhatnak a nézők.

Napjainkban a török filmsorozatgyártás rekordokat dönt, a nézők a világ minden pontján nagy izgalommal várják az újabb fejezeteket. A török filmhét megrendezésének célja, hogy a magyar mozikedvelők találkozhassanak a török filmgyártás remekeivel, amelyek állandó és meghatározó szerepet foglalnak el a világban.

A budapesti Yunus Emre Intézet igazgatója, Mustafa Aydoğdu közleményében kijelentette, hogy nagyon örültek a 4. Török filmhét iránt mutatott érdeklődésnek. Elmondta, hogy céljuk a török ​​filmipar népszerűsítése Magyarországon, és ennek érdekében szeretnék növelni a hasonló programok számát, valamint kiemelt feladatuk a magyar filmesekkel való együttműködés fejlesztése.

Borítókép: Jelenet a Bajnokunk című filmből 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.