Ősszel is csodavilág

Az angolkerti séta és a kastélypark minden évszakban biztonságos, hangulatos szabadtéri program a fertődi Esterházy-kastély csodaszép környezetében.

Magyar Nemzet
Forrás: Eszterháza Központ2021. 11. 16. 18:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angolkert növénykülönlegességeivel mutatja be a csodaszép eszterházai ősz színeit a fertődi Esterházy-kastély képgaléria-sorozatával közösségi oldalán. A különleges fafajták őszi színbe borulásukkal egyedi, máshol fel nem lelhető látványt nyújtanak, akár napszakonként változót. A növénykülönlegességgel együtt az angolkertek jellemzőivel is megismertetik az érdeklődőket a bejegyzések. Közel nyolcvan fa- és cserjefajta található a fertődi Esterházy-kastély angolkertjében, melynek különlegessége, hogy a Magyarországon őshonos fajokat keverik az egzótákkal, azaz a nem őshonos fajokkal. A szabadon látogatható őszi angolkert és a kastélypark minden évszakban biztonságos, hangulatos szabadtéri program a fertődi Esterházy-kastély csodaszép környezetében.

Az angolkertek a szabálytalanságukról, természetességükről híresek. A természethez való visszatérés eszméje alapján alakultak ki. Ezért alapvetően tájképi kertek. A növények formája természetes vagy alig nyírt, a virágágyak szabálytalan körvonalúak, az utak kacskaringóznak. Az angolkert a barokk időszak uralkodó kerttípusának, a szabályozott franciakertnek az ellentéte – olvasható a képgalériát kísérő bejegyzésben.

A képgaléria ITT megtekinthető.

Borítókép: Ősz az eszterházai angolkertben (Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.