időjárás 27°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

Gulyás Gergely: Egy átlagnyugdíjas 78 ezer forint pluszpénzre számíthat novemberben

Eszterházai képgaléria: Ősz az angolkertben

Ősszel is csodavilág

Magyar Nemzet
Forrás: Eszterháza Központ
2021.11.16. 18:15 2021.11.18. 13:20
Ősszel is csodavilág

Az angolkert növénykülönlegességeivel mutatja be a csodaszép eszterházai ősz színeit a fertődi Esterházy-kastély képgaléria-sorozatával közösségi oldalán. A különleges fafajták őszi színbe borulásukkal egyedi, máshol fel nem lelhető látványt nyújtanak, akár napszakonként változót. A növénykülönlegességgel együtt az angolkertek jellemzőivel is megismertetik az érdeklődőket a bejegyzések. Közel nyolcvan fa- és cserjefajta található a fertődi Esterházy-kastély angolkertjében, melynek különlegessége, hogy a Magyarországon őshonos fajokat keverik az egzótákkal, azaz a nem őshonos fajokkal. A szabadon látogatható őszi angolkert és a kastélypark minden évszakban biztonságos, hangulatos szabadtéri program a fertődi Esterházy-kastély csodaszép környezetében.

Az angolkertek a szabálytalanságukról, természetességükről híresek. A természethez való visszatérés eszméje alapján alakultak ki. Ezért alapvetően tájképi kertek. A növények formája természetes vagy alig nyírt, a virágágyak szabálytalan körvonalúak, az utak kacskaringóznak. Az angolkert a barokk időszak uralkodó kerttípusának, a szabályozott franciakertnek az ellentéte – olvasható a képgalériát kísérő bejegyzésben.

A képgaléria ITT megtekinthető.

Borítókép: Ősz az eszterházai angolkertben (Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.