Az NFI méltóképpen ünnepelte a 120 éves magyar filmet + videó

21 új magyar mozifilmet mutattak be országszerte, továbbá számos televízióra és streamingbemutatásra készült új alkotás is látható volt a képernyőkön.

Magyar Nemzet
2021. 12. 28. 18:17
Nagylátószög - Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum / fotó:[email protected]
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Filmintézet (NFI) 17 mozifilm gyártását, tíz film gyártásának előkészítését, és 33 forgatókönyv fejlesztését támogatta 2021-ben, míg a Televíziós Döntőbizottság összesen 116 pályázatnak szavazott meg támogatást. A magyarországi filmipar bevétele idén is rekordot döntött. Rengeteg világsztár és híres szakember forgatott nálunk. A csodálatos Veszprém-Balaton régióban nyáron elindították az első Magyar Mozgókép Fesztivált. A magyar film születésének 120. évfordulója alkalmából Nagylátószög – 120 éves a magyar film címmel átfogó kiállítást rendeztek a Ludwig Múzeumban. De nemcsak a 120 éves magyar filmet, hanem a FILMIO első születésnapját is megünnepelhettük.

Borítókép: Nagylátószög című kiállítás a Ludwig Múzeumban (Fotó: Rosta József)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.