Búcsú Kóbor Jánostól

Élőben közvetíti a Duna World az Omega énekesének, Kóbor Jánosnak a búcsúztató szentmiséjét a budapesti Szent István-bazilikából december 17-én 19.00 órától. A megemlékezéshez a Petőfi rádió és az M2 Petőfi TV is csatlakozik, a gyászszertartás napján tematikus adásokkal készülnek.

Magyar Nemzet
2021. 12. 15. 10:15
KÓBOR János
Budapest, 2019. november 8. Kóbor János énekes az Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. november 8-án. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja, a Liszt Ferenc-díjas rock­énekes, Kóbor János emléke előtt tiszteleg a közmédia december 17-én. A 78 évesen elhunyt művészt pályatársai és rajongói a Szent István-bazilikában búcsúztatják szentmisével, amelyet a nemzetközi csatorna, a Duna World élőben sugároz magyar idő szerint 19 órától. A gyászmisét Mohos Gábor esztergom–budapesti segédpüspök celebrálja, beszédet mond Kóbor János pályatársa és barátja, Frenreisz Károly, valamint az Omega rajongói klubjának vezetője, Gazdag László.

A szertartás napján a Petőfi is adózik Mecky emlékének: a Petőfi rádió a Mezgerélőben, az M2 Petőfi TV Friss! című műsorában Kóbor János pályatársait látja vendégül, akikkel az Omega titkának a fejtegetése mellett arról beszélnek, hogyan tudott hatni határokon átívelően az énekes tehetsége és különleges karaktere.

Borítókép: Kóbor János (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.