Rejtélyek és kalandok Bajor Gizi egykori otthonában

Villasétára és rejtélyes családi programra invitál az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet a Bajor Gizi Színészmúzeumba

Magyar Nemzet
2022. 01. 24. 19:21
Fotó: Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajor Gizi otthonaként szolgáló villa a nagyközönség előtt eddig rejtve maradt részeit is bejárhatják, akik január 28-án részt vesznek a Pincétől a padlásig – villaséta Bajor Gizi egykori otthonában című programon, amely 19 órakor veszi kezdetét. A XII. kerületi épület az 1930-as évektől szolgált a színésznő élettereként, ma pedig a Bajor Gizi Színészmúzeum működik benne. Az ígéretek szerint számos, titkokkal övezett helyiség fedi fel majd magát az érdeklődők előtt, olyanok, mint az egykor menekültekkel telt alagsor vagy a tetőterasz manzárdszobája, de a kertet is feltérképezhetik a kíváncsi szemek. És, hogy még izgalmasabb legyen, sötétedés után, zseblámpával indul a felfedezőút. 

Másnap, január 29-én a gyerekeké a főszerep, akik a villa óriási tereiben barangolva a legkülönfélébb kalandokba csöppennek a Rejtély a villában – családi program a Bajor Gizi Színészmúzeumban elnevezésű rendezvény részeként. A 18 órakor kezdődő családi eseményen a szülőket színházi történetek, vetítés, kvízjáték várja.  A szervezők a gyerekprogramokat hétéves kortól ajánlják. 

Borítókép: látogatók a Bajor Gizi Színészmúzeumban (Fotó: Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.