időjárás 12°C Magdolna 2022. május 29.
logo

Vendégváró fesztivál felvidéki színházzal a Bethlen téren

Magyar Nemzet
2022.01.18. 09:09 2022.01.19. 08:57
Vendégváró fesztivál felvidéki színházzal a Bethlen téren

Tizedik alkalommal rendezi meg január 19. és 23. között az éppen tizedik születésnapját ünneplő Bethlen Téri Színház a Vendégváró fesztivált, amelynek idei meghívottja a hetényi Csavar Színház Szlovákiából.

Az első két napon két felnőttelőadás kerül a műsorba, szombaton és vasárnap délelőtt pedig két családi programmal készül a Gál Tamás vezette felvidéki vendég társulat. A felnőttelőadások 19 órakor kezdődnek, holnap Gál Tamás előadói estjét tekinthetik meg az érdeklődők Villon–Faludy: Megáldva és leköpve mindenütt címmel, csütörtökön pedig Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című darabja lesz műsoron, főszerepben Gál Tamás és Kiss Szilvia. A hétvégi, gyerek-, illetve családi előadások kezdési időpontja délelőtt 10 óra, szombaton Csokonai Vitéz Mihály Dorottya, vagyis a dámák diadala a fársángon, vasárnap pedig az Asszooony!!! – Buták versenye című népmese kerül színre.

Az Asszooony!!! – Buták versenye című népmese egy jelenete. Fotó: Csavar Színház

Az idei fesztivál különösen fontos a kamaraméretű befogadó színház életében, hiszen a Vendégváró fesztivállal kezdi meg a Bethlen fennállása tizedik évfordulójának az ünneplését.

2012. január 14-én jelentették be, hogy az addig a kortárs táncszínházként működő teátrum Bethlen Téri Színház néven s befogadó színházként folytatja működését. A Bethlen első előadása (2012. január 23-án) az észt rendező-koreográfus, Karl Saks egy szólója volt. A színház büszke arra, hogy a tíz éve megfogalmazott célok és alappillérek – mint például a külföldi produkciók befogadása vagy a határon túli magyar színházi műhelyek rendszeres bemutatása – a mai napig megállják helyüket.

Az esti előadásokra 3000, a családi darabokra 1600 forintba kerülnek a jegyek, több különböző előadásra szóló belépő vásárlásakor pedig kedvezményt biztosítanak a jegyek árából. Részletes program és további jegyinformációk ITT elérhetők.

Borítókép: Gál Tamás és Kiss Szilvia a Jelenetek egy házasságból című darabban (Fotó: Csavar Színház)