Széppróza napi programok vidéken

A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély díszkönyvtárában Szentmártoni János A katarzis nyomában című könyvét mutatják be.

Magyar Nemzet
2022. 02. 18. 20:40
Fotó: MMA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szentmártoni János Babérkoszorú- és József Attila-díjas költő új, A katarzis nyomában című könyvét mutatják be a magyar széppróza napja alkalmából, szombaton 16 órakor a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély díszkönyvtárában. Az esemény házigazdája Angelica Károlyi grófné, míg a szerzővel Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke beszélget. Február 22-én 18 órakor Vendéglő a Parnasszuson címmel rendeznek ízes irodalmi estet fogadással a győri Kisfaludy Károly Könyvtárban. A széppróza napi beszélgetésen Berta Zsolt, Jánoki-Kis Viktória és Szentmártoni János vesz részt, majd a szerzők egy-egy novelláját a Déryné Társulat tagjai adják elő. A magyar széppróza napját ünneplik február 23-án 16.30-kor Hajdúböszörményben, a Kertész László Városi Könyvtárban is Papp-Für János közreműködésével. A rendezvények érvényes védettségi igazolvánnyal látogathatók, kötelező a maszkhasználat.

Borítókép: Szentmártoni János költő (Fotó: MMA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.