Az élő színház varázslatos szabadtéri csodája

A koppányi aga testamentuma című darab előadásával veszi kezdetét Ivancsics Ilona és Színtársai – Szabadtéri játékok a Skanzenben elnevezésű színházi fesztiválja Szentendrén, a Skanzen Amfiteátrumában. Az eseménysorozat június 17-én kezdődik és 26-ig tart. A fesztivál különlegessége a műfajok sokszínűsége és az élő színház varázslatos szabadtéri csodája.

2022. 05. 05. 13:00
Fotó: Ivancsics Ilona és Színtársai
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ebben az évben a négy felnőtteknek szóló előadás mellett két gyerekelőadás is várja a családokat a csodálatos helyszínen.

– Mivel a pandémia két éve sok komorságot hozott az életünkbe, ezért zenés, vidám előadásokkal kedveskedünk itt nyár este a nézőknek 

– mondta lapunknak Ivancsics Ilona művészeti vezető.  –  A tavalyi ősbemutatónkat, A koppányi aga testamentumát sokan nem tudták megnézni a vírushelyzet miatt, így azzal kezdünk. Fekete István lebilincselő regénye historikus daljátékként elevenedik meg a színpadon, látványos koreográfiákkal, egyedülálló és megható dallamokkal, Somogyi Szilárd korhű és izgalmas rendezésében ismertette a darabot Ivancsics Ilona.

A Szép nyári nap című darabot a Pentaton Művész- és Koncertügynökséggel kötött megállapodás alapján mutatják be a MagyarRock Dalszínház előadásában. Az előadás harminc évvel a rendszerváltás után közelmúltunkban nosztalgiázik, s mindemellett egy igazi forró retrobuliként hirdetik. A hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes évek sikerzenekara, a Neoton dalai szolgálnak nagyszerű alapul.

Idén is fellép a fesztivál színpadán a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, Dan Goggin Apácák című zenés komédiáját hozzák el Kökényessy Ági rendezésében.

Ivancsics Ilona művészeti vezető

A következő előadás Urmai Gabriella Kilépőkártya című regényéből készült, szintén Somogyi Szilárd rendezésében. Ivancsics Ilona kiemelte, hogy ez is ősbemutató. Ízig-vérig mai történet, amelyben az emberi érzelmek sokszínűségét és furcsaságát tárja elénk pajkosan, humorral és mélységgel, tükröt mutatva mindenkinek, aki valaha szeretett, szenvedett, kesergett, és remélt. Ennek a darabnak most pénteken lesz a bemutatója Budapesten.

A két gyerekprogramot a fesztivál idején, szombat délelőttönként láthatják az érdeklődők.

Június 18-án az Akarsz velem kóborolni című zenés mesés kalandjátékban négy kitűnő művész: Vincze Lilla, Kardos Horváth János, Nemcsók Nóra és Molnár György a megzenésített versek és a játék csodás erejével kívánnak a gyermeki lélekhez szólni, és figyelmeztetni őket, hogyan menthetnénk meg együtt a bolygónkat, amíg nem késő. Következő szombaton A leleményes lány című interaktív bábelőadás szórakoztatja a gyerekeket a Batyu Színház előadásában. 

Borítókép: a koppányi aga testamentumának főszereplői (Fotó: Ivancsics Ilona és Színtársai)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.