Következő mérkőzések
Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Már kaphatók a belépők az Anna-bálra

A 197. Anna-bálra a hagyományos, a vacsorát is tartalmazó báli belépők 85 ezer forintba kerülnek, az üvegsátorban 75 ezer forintért lehet helyet foglalni.

Magyar Nemzet
2022. 05. 06. 19:03
Fotó: redphoto.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július 23-án rendezik meg Balatonfüreden a 197. Anna-bált, már kaphatók a jegyek a minden korábbinál több vendéget befogadó eseményre. A patinás rendezvényt ezúttal is az Anna Fesztivál szabadtéri programjai előzik meg. Lesz prímásverseny, operagála, kórusok hangversenye és szívhalászat.

Újdonság, hogy a Gyógy téren egy 150 férőhelyes üvegsátrat állítanak fel, így az ország egyik legrégebbi társadalmi eseményén, a 197. Anna-bálon összesen mintegy hatszáz bálozó vehet részt. 

Idén az utcabál elmarad, de a Blaha utca díszkivilágítást kap, az éttermek, bárok pedig különleges, a bálhoz illő kínálattal várják a vendégeket.

Az eseményt július 23-án, szombaton az Anna Grand Hotel díszes termeiben, patinás udvarában rendezik meg. A bál előtt a Vaszary-villa kertjében gyülekeznek a vendégek és onnan indul majd a zenés menet, itt akasztják a hölgyek nyakába a sorszámozott, herendi porcelánszíveket. A báli közönség szavazza meg a tizenöt legszebb lányt, akik közül majd a szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit.

Káel Csaba rendezte operettműsort láthat a közönség, a hagyományos palotást az Operaház balettművészei táncolják, a Mendelssohn Kamarazenekar pedig kisebb koncertet ad. 

A bálra ezúttal is meghívást kap minden 18 éves balatonfüredi lány, valamint a város kulturális partnertelepüléseiről egy-egy pár.

Július 19–23. között zajlanak az Anna Fesztivál eseményei. A Gyógy téren felállított nagyszínpadon Operagála lesz, amelyen világhírű darabokból csendülnek fel részletek, egy nappal előbb pedig a Magyar Állami Operaház művészei adnak műsort ugyanitt. Megrendezik a közkedvelt Szívhalászatot és idén tizedik alkalommal a Hagyományok Házával közösen megtartja a város a prímásversenyt is. A legjobb produkciókból és meghívott előadók műsorszámaiból gálakoncert lesz a Gyógy téren felállított nagyszínpadon.

A 197. Anna-bálra a hagyományos, a vacsorát is tartalmazó báli belépők 85 ezer forintba kerülnek, az üvegsátorban 75 ezer forintért lehet helyet foglalni. A belépők kizárólag az Annabal.hu oldalon igényelhetők.

Borítókép: A Nemzeti Balett művészei (Forrás: Annabal.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.