A szakrális kultúra a világi kultúrával ötvöződik a III. IpolyFeszten

A Börzsöny és vidéke, az Ipoly-völgye természeti kincseinek, a tíz település – Szob, Ipolydamásd, Kemence, Márianosztra, Vámosmikola, Perőcsény, Kóspallag, Letkés, Nagybörzsöny, Ipolyvisk –  kulturális értékeinek, az épített örökség, az itt élő mesteremberek alkotásainak bemutatása mellett a fesztivál egyik legfontosabb célja, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsa e csodálatos régió fel nem fedezett gazdagságára, a táj szépségére, az Ipoly két oldalán élők összetartozására. 

Magyar Nemzet
2022. 06. 08. 15:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A június 10–12. között harmadik alkalommal megrendezett IpolyFeszt száznál is több ingyenes programmal várja a rendezvényre érkezőket. Legendás előadók műsora, családi programok, templomi hangversenyek, igényes gyermekműsorok, képzőművészeti kiállítások, vízi- és természetjáró túrák garantálják az esemény színvonalát.  Fellép többek között a Kossuth-díjas Nagy Feró és a Beatrice, a nemrég új dallal jelentkező Ocho Macho, a töretlen sikerű Csík zenekar és a tavaly a legendás, londoni Abbey Road stúdióban dolgozó Dirty Slippers is.

A programokat gasztronómiai és kézműves termékek változatos és bőséges kínálata teszi teljessé.

A rendezvény egy összművészeti fesztivál műfaji sokszínűséggel, ahol minden korosztály tartalmas kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget talál. A szervezők külön figyelmet fordítottak arra, hogy minden településen naponta egyházi komolyzenei koncert is legyen, így ötvöződjön a szakrális kultúra a világi kultúrával.

A rendezvény fővédnöke Rétvári Bence országgyűlési képviselő.

A részletes programok megtalálhatók a rendezvény honlapján.

Borítókép: Nagy Feró és a Beatrice június 10-én lép fel (Fotó: Ipolyfeszt.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.