Ma ér véget a Hagyomány és haladás című filmszakmai beszélgetéssorozat

A Hagyomány és haladás – Beszélgetések a magyar filmszakma kiemelkedő szereplőivel – A magyar filmfesztiválok múltja, jelene, jövője II. című filmes tematikájú online beszélgetéssorozat záróadásának vendégei Kollarik Tamás, Lovass Tibor, Muszatics Péter és Deák Dániel. A 18 órakor kezdődő eseményt online követhetik.

Magyar Nemzet
2022. 06. 23. 14:00
null
Fotó: PESTHY MARTON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Illeszkedve a filmigazgatás és a magyar filmfesztiválok témakörökben folytatott kutatásokhoz, publikált, illetve kiadás előtt lévő kötetekhez, a korábbi eseményekhez hasonlóan most is széles körben elismert szakemberek vendégeskednek a Hild-villában.

Az idei év tavaszi szemeszterében a Hagyomány és haladás – Beszélgetések a magyar filmszakma kiemelkedő szereplőivel című filmes tematikájú online estekből kettőt szervezett az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet. Első alkalommal, március 31-én a magyar filmigazgatás került fókuszba, majd május 26-án A magyar filmfesztiválok múltját, jelenét és jövőjét tekintette át az est moderátora, Takó Sándor MMA-ösztöndíjas vendégeivel, Kollarik Tamással, Mikulás Ferenccel, Demeter Évával és Zágoni Bálinttal.

Ma este végéhez ér a szemeszter, és ezzel együtt lezárul a 2021-ben indított Hagyomány és haladás című beszélgetéssorozat is. A magyar filmfesztiválok múltja, jelene, jövője II. filmszakmai est házigazdája ezúttal Petri Zsolt MMA-ösztöndíjas, vendégei pedig Kollarik Tamás, Lovass Tibor, Muszatics Péter és Deák Dániel lesznek.

Lovass Tibor 2002-től elnökségi tagja a Helyi Televíziók Országos Egyesületének, amelynek 2016-tól választott elnöki tisztségét is betölti. A kommunikációt, a televíziózást és a filmezést a Nyugat-Magyarországi Egyetem Médiatudományi Tanszékén oktatta közel két évtizeden keresztül. Jelenleg az ELTE SEK TÁTK Gazdaságtudományi Tanszékének óraadója, tizennyolc éve alapító-szervezője a Göcsej Filmszemlének, 2014-től pedig a Savaria Filmszemlének. 2008- tól elnökként irányítja a Nyugati Régió Kommunikációs Egyesületet, amely harminchárom tagjával az első hazai médiaklaszter alapítója volt. Kezdeményezésére alakult meg 2019-ben a Savaria Filmakadémia Egyesület, amely a filmszemlék mellett szakmai konferenciákat, képzéseket, tréningeket szervez.

Muszatics Péter tanulmányait a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen és a prágai FAMU-n végezte. Számos irodalmi és filmes témájú írása és három kötete jelent meg, legutóbb a Bécs, Budapest, Hollywood – Ausztria-Magyarország hatása az amerikai filmre és az Orosz történetek. A Magyar Mozgókép Fesztivál programigazgatója és tizenhat éve a legnagyobb magyarországi nemzetközi filmfesztivál, a CineFest egyik főszervezője. 

Deák Dániel alapította a Daazo.com-ot – a MEDIA program által támogatott internetes rövidfilmmegosztó weboldalt, amely számtalan minőségi rövidfilmet tett elérhetővé az interneten, többek között Rofusz Ferenc életművét. 2007 és 2010 között a Nisi Masa – Network of Young European Cinema igazgatósági tagja, a Filmalap Inkubátor Program szakmai vezetőjeként tevékenykedett 2015 és 2020 között. Magyarország legnagyobb rövidfilmes fesztiváljának, a Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilm-fesztiválnak az alapítója és vezetője, valamint szintén ő alapította a közép-európai fiatal filmesek bemutatkozási fórumát, a BDFF-et. Számos publikáció és magazin elkészítésében vett részt, többek között a World of Shorts, a Hungarian Film Magazine vagy a Friss Hús Future Cinema magazinjának kiadója és szerzője. 

Kollarik Tamás mint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója, a Magyar Média Mecenatúra program volt vezetője, az ART Bizottság elnöke, az NFI Televíziós Döntőbizottságának tagja vesz részt a beszélgetésen.

A mai eseményt 18 órától élőben követhetik az intézmény Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján.

Borítókép: jelenet a Magyar Mozgókép Fesztiválról (Forrás: Magyar Mozgókép Fesztivál)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.