Nem szokványos koncert, nem szokványos zenekarral

Augusztusban a hagyományokhoz híven ismét megrendezik az OrgonaPont-sorozatot. A koncertek igazi nyáresti élményeket kínálnak a tartalmas, felemelő kikapcsolódásra vágyó közönség számára. A program részeként egy különleges hangversenynek lehetnek részesei a Filharmónia Magyarország szervezésében Budapesten, Szegeden és Szatmárnémetiben.

Magyar Nemzet
2022. 08. 17. 19:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mendelssohn-Bartholdy műveit hallhatják augusztus 25-én Budapesten, 26-án Szegeden és 27-én Szatmárnémetiben a Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara és a Purcell Kórus előadásában, Vashegyi György vezényletével. A koncerten közreműködik Keszei Borbála (szoprán), Balogh Eszter (alt), Komáromi Márton (tenor) és Borka Ákos (bariton).

A Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara megalakulása Vashegyi György karmester nevéhez fűződik: a kezdeményezés célja, hogy erkölcsi támogatást nyújtson a legkiválóbb határon túli magyar zenészeknek, erősítse az itthoni és külhoni magyarok nemzeti összetartozásának érzését, egyúttal kifejezze a határon túli magyar muzsikusok elismertségének és megbecsülésének szükségességét. 

A Purcell Kórust Vashegyi György 1990-ben alapította a Dido and Aeneas című opera koncertszerű előadására, és 1991-ben létrehozta az Orfeo Zenekart is, mely nevét Monteverdi L'Orfeójának első teljes hazai előadása után vette fel. E két együttes tagjai azóta Magyarország kiemelkedő régizenei specialistáivá váltak.

Legyenek részesei a nagy találkozásnak, hallgassák meg a templomok hűvösében ezt a csodálatos hangversenyt!

További információ a Filharmónia Magyarország oldalán érhető el.

Borítókép: A Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara (Forrás: Filharmónia Magyarország)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.