Nyugati nyaralás a Balatonnál

Múlt hét óta vetítik országszerte a Nagykarácsony alkotóinak új vígjátékát, a Nyugati nyaralást, amely nézőcsúccsal robbant be a hazai mozikba. Az első hétvégén több mint 22 ezer jegy kelt el rá, amivel elsőséget szerzett a hazai produkciók idei mezőnyében, ráadásul két éve az első magyar film, amely vezetést szerzett a toplistán. És ha ez nem lenne elég bizonyíték a közönség lelkesedésére, Tiszeker Dániel és Lévai Balázs alkotása a CineFest Miskolc Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját is elnyerte.

2022. 09. 24. 14:00
null
Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A moziról a Svenk ma esti adásában mások mellett Szervét Tibor nyilatkozik. A Jászai Mari-díjas színész Suhajda elvátrsat alakítja a filmben.

Suhajda elvtárs mondhatni ikonikus figurája volt ennek a kornak. Én magam is számos Suhajda elvtárssal találkoztam annak idején

– mondja, hozzátéve: a filmbéli karakternek komoly hatalma van, és közben a helyi, megyei, pártközponti kémelhárításnak is aktív és egyben titkos szereplője.

A Balatonról nem a családi nyaralások jutnak az eszébe Szervét Tibornak, hiszen nem adatott meg nekik, hogy eljussanak a magyar tengerhez, hanem egy haverjaival közös nyaralás, amiben volt kosárlabdázás, buli, szerelem, szakítás és matracborítások.

Szervét Tibor teniszpartnerét az egykori profi játékos, Noszály Sándor alakítja a filmvásznon. A teniszező elmondja, hogy a szüleinek Alsóörsön volt nyaralója, így a nyarakat mindig a Balatonon töltötte.

Decker Ádám világbajnok vízilabdázó is feltűnik az adásban, aki arról beszél, hogy ez a film a gyerekkorát idézte fel, ugyanis az öccsével áhítattal nézték és keresték a Balatonon a menő, nyugati autókat.

A Nyugati nyaralásban a nyolcvanas évek nagy slágerei szólnak: Nena, R-Go, Dolly Roll, Trio, Plastic Bertrand. A fiatal Soltész Rezső alakja is feltűnik a vígjátékban, Patkós Márton alakításában. Soltész Rezső énekes elmondása szerint arról az időszakról van szó, amikor a Szóljon hangosan az ének megjelent a médiákban. – Ez az ikonikus sláger, ami annak idején felforgatta a világot és az életemet, elhangzik a filmben. Fantasztikus, hogy ez a dal benne maradt a köztudatban még negyven év után is – hangsúlyozza az énekes.

Ha a közönség szereti a filmed, annál nincs nagyobb boldogság rendezőként. Tiszeker Dániel alkotótársammal a szívvel teli történetekben hiszünk. Amikben magunkra ismerhetünk, de sokat nevethetünk is. Nagyon örülünk, hogy a főszereplő családot ilyen gyorsan megszerették a magyar nézők

– kommentálta a nézettségi eredményeket Lévai Balázs társrendező.

A Fórum Hungary által forgalmazott Nyugati nyaralást több mint nyolcvan mozi vetíti, és a következő hetekben közönségtalálkozón kérdezhetik a vetítés után az alkotókat és szereplőket a nézők Szentendrén, Szombathelyen, Zalaegerszegen, Kecskeméten, Veszprémben, Szegeden, Székesfehérváron, Sopronban, Győrben, Debrecenben és Miskolcon.

A Svenk adását, amelyben a Nyugati nyaralás mellett a Bereményi kalapja című alkotásról is szó lesz, szombat este 22.30-tól láthatják a Hír TV-n.

Borítókép: Szervét Tibor nyilatkozik a Svenkben (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.