Minisztériumi elismerés

A Néprajzi Múzeum, a Néprajzi Társaság és a kolozsvári Kriza János Néprajzi Társaság október 27-én Budapesten közös gyűlést tartott. Az eseményen Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az eseményen adta át Csák János kulturális és innovációs miniszter elismerő oklevelét a Néprajzi Múzeum számára.

Magyar Nemzet
Forrás: Neprajz.hu2022. 10. 28. 11:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Néprajzi Társaság hagyományteremtő szándékkal hirdette meg október 27-én az első Magyar Néprajzi Társaság napját. E dátum szimbolikus, hiszen 1889-ben az alapítók ezen a napon tartották meg az első rendes közgyűlést.

Az eseményen részt vett Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár is, aki kiemelte, hogy a Néprajzi Múzeum sikeresen valósította meg Magyarország legnagyobb múzeumi költözési feladatát, melynek komplexitása és rövid határideje nemzetközi sztenderdet teremtett, amit a májusban megrendezett nemzetközi konferencia is igazolt. 

Sőt a gyűjtemény méltó otthonba való költöztetése nagy szakértelmet és áldozatos munkát igényelt, mely példaértékű teljesítményért köszönet illeti a múzeum munkatársait.

Az államtitkár emellett hangsúlyozta a múzeum határon túli magyar intézményekkel való együttműködésének jelentőségét, valamint a fiatal korosztály hatékony megszólításának fontosságát is a kulturális értékeink közös megőrzése és továbbvitele érdekében.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az eseményen adta át továbbá Csák János kulturális és innovációs miniszter oklevelét a Néprajzi Múzeum közgyűjteményi kollektívája részére az intézmény kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként.

 

Borítókép: Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Dr. Kemecsi Lajos, a Néprajzi Múzeum főigazgatója (Forrás: YouTube)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.