Szatirikus dokumentumfilm a kutyákról

A Svenk mai műsorában 22.50-től a Hír TV-n a nézők betekintést nyerhetnek A Ki kutyája vagyok én? című dokumentumfilm hátterébe. Lakatos Róbert filmjében a kutyaproblémák metaforáján keresztül beszél az erdélyi magyar identitásról és társadalmi kérdésekről, amelyek szórakoztatóan, rendkívüli humorral átszőve jelennek meg a kutyák köré szerveződő történetben.

Magyar Nemzet
2022. 11. 05. 13:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lakatos Róbert filmje, amelynek világpremierjét októberben egy A kategóriás varsói nemzetközi filmfesztiválon tartották, magyar–román koprodukcióban készült a Nemzeti Filmintézet, a Román Filmközpont és a Kreatív Európa program támogatásával. A Ki kutyája vagyok én? producere a BIDF dokumentumfilm fesztivál egyik alapítója, Balogh Rita, román részről pedig a legnagyobb nemzetközi díjakkal, köztük a berlini Arany Medvével elismert alkotásokat jegyző Ada és Alexandru Solomon.

A film első ránézésre kutyákról szól, kutyapolitikáról: a kutyatenyésztésről, a kutyatársadalom problémáiról. De valójában sokkal több rétege van a filmnek

– ismerteti a Ki kutyája vagyok én? című film témáját Balogh Rita, a film egyik producere a mai esti Svenk című műsorban.

A producer hozzáteszi, hogy habár a film egy nagyon lokális problémával foglalkozik, de mégis tud működni más országokban is.

 

A linkre kattintva megtekinthetik a film előzetesét.

Hangsúlyozza továbbá, nagyon kíváncsiak a magyar közönség reakciójára, hiszen a november 5-i premier előtti vetítést követően november 10-től kerül a mozik műsorára a Ki kutyája vagyok én? című dokumentumfilm.

 

Borítókép: Részlet a filmből (Fotó: Ki kutyája vagy én? – előzetes)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.