Világhírű magyar kaszkadőrről és az első női képviselőkről is film készül

A magyar parlament két első női képviselője, Slachta Margit és Kéthly Anna pályáját bemutató dokumentumfilm, valamint Piroch Gábor, a világhírű magyar kaszkadőr gyermekkorát felvillantó rövidfilm gyártását támogatja az NFI.

Magyar Nemzet
2022. 11. 29. 12:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt időszakban mintegy száz izgalmas, hiánypótló alkotás készült el a legkülönbözőbb műfajokban, köztük A bereki ember Fekete Istvánról, az Aki legyőzte az időt a legidősebb élő olimpikonról Keleti Ágnesről, A maga természete szerint és szabadon Szilvássy Carola életútjáról, a Bereményi kalapja korszakos írónkról, Bereményi Gézáról vagy a Volt egyszer egy képregény a magyar képregénykultúra történetéről, illetve számos családi animációs sorozat a legfiatalabb mozgókép nézőknek.

 

 

A Televíziós Döntőbizottság novemberi ülésén egy dokumentumfilmnek és egy kisjátékfilmnek szavazott meg gyártási támogatást.

 

 

Piroch Gábor a város legrosszabb gyerekéből a világ egyik legjobb kaszkadőre lett. A Titanic, a Die Hard – Drágán add az életed, a Trója, a Z világháború és számtalan további magyar és nemzetközi produkció kaszkadőre gyermekkorának egyik legérdekesebb történetét mutatja be az általa rendezett Égig érő álmok című kisjátékfilmben, amelyet a Nemzeti Filmintézet 14,98 millió forinttal támogat.

Slachta Margit és Kéthly Anna a XX. század meghatározó magyar politikusai voltak. A parlament két első női képviselője a két világháború közötti viharos politikai helyzetben, a német megszállás és a szovjet uralom idején is bátran kiálltak elveik mellett. Novák Tamás Hősnők című fikciós ismeretterjesztő filmjében a két rendkívüli politikus életét és munkásságát mutatja be a Nemzeti Filmintézet 49,1 millió forintos támogatásával. 
 

Az NFI televíziós döntőbizottságának határozatai ITT érhetők el.
 

Borítókép: Keleti pályaudvar, Arlberg-Orient-Express. Balra az ablakban Bán Antal iparügyi miniszter és Kéthly Anna, a nemzetgyűlés alelnöke, akik konferenciára utaznak Zürichbe (Fotó: Fortepan)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.