A béke, a szeretet és az összefogás gálája Mága Zoltán XV. Budapesti újévi koncertje

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész XV. Budapesti újévi koncertjén több száz fellépő egy megismételhetetlen közös produkcióval áll ki a békéért. A gálaest az egyedi díszlet és látványvilág mellett számos meglepetést tartogat a Papp László Budapest Sportaréna közönségének.

Magyar Nemzet
2022. 12. 21. 19:15
null
Fotó: NANASIPAL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész, Budapest díszpolgára immár másfél évtizede, hogy hagyományt teremtve útjára indította egyedülálló újévi gálakoncertjét. Az elmúlt 15 évben minden január elsején rangos világsztárokkal, a legnevesebb hazai és nemzetközi előadókkal, Kossuth-díjas művészekkel világszínvonalú műsorral, telt ház előtt köszöntötték az új esztendőt. 

Rost Andrea is folytatja a hagyományt: idén is fellép a koncerten (Fotó: Schumy Csaba)

A „hagyomány folytatódik” mottó alapján az előttünk álló év első estéjén sem lesz ez másként. A szeretet hegedűse által megteremtett egyedülálló tradíció folytatásaként az ünnepi gálakoncert sztárvendégei a világ legrangosabb operaházainak ünnepelt előadója Rost Andrea Kossuth-díjas operaénekes, valamint közkívánatra Sheléa Frazier amerikai énekes a huszonhétszeres Grammy-díjas Quincy Jones művésztársa lesznek, akik mellett színpadra lép Sümegi Eszter, a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas operaénekese és Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekes is, akik egy különleges előadással is megörvendeztetik a közönséget.

A 2023-as gála műsora a béke, a szeretet és az összefogás jegyében készült el (Forrás: YouTube)

 

A koncert meghívott művészeként köszönti majd a közönséget Molnár Piroska, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész és Bodrogi Gyula Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész-rendező is, aki szintén a Nemzet Színésze cím birtokosa. A fellépők sorában ott lesz Esztergályos Cecília Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, Balázs Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, Lukács Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész és Voith Ági Jászai Mari-díjas színész-rendező, valamint a hazai könnyűzenei élet kimagasló előadói, többek között Wolf Kati énekesnő, aki 2011-ben az év női előadója volt, Mága Jennifer, a Budapest dal 2019 győztese, Kökény Attila és Takács Nikolas többszörös arany- és platinalemezes énekesek, valamint Nyári Kálmán népszerű előadóművész.

 

A XV. Budapesti újévi koncert tematikus blokkokra osztva közös kiállás lesz a békéért, hogy a szomszédos országunkban dúló háború mielőbb véget érjen, valamint a felebaráti szeretet és az összefogás erejével legyőzzük a kihívásokat, azokat a nem várt nehézségeket, amelyek meggátolják és megnehezítik a mindennapi életünket.

Az ünnepi gálán a háború elől menekült és hazánkban oltalmat kapott több száz ukrán és kárpátaljai embertársunk mellett hátrányos helyzetű és állami gondoskodásban nevelt gyermekek is vendégként vesznek részt. A világ magyarságának egységeként kárpátaljai, erdélyi, vajdasági és felvidéki gyerekek a gálakoncert művészeivel a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar és a Budapesti Gipsy Virtuózok kíséretében egy közös produkcióban állnak ki Európa és a világ békéjéért. Vezényel Kovács László Liszt Ferenc-díjas, kiváló művész, karmester. Az est műsorvezetője Ördög Nóra, rendezője Szente Vajk.

A béke, szeretet és összefogás jegyében zajló koncerten Mága Zoltán a művésztársaival ismételten köszönetet mond az orvosoknak, ápolóknak, rendvédelmi szervek tagjainak, és természetesen a pedagógusoknak áldozatos munkájukért, továbbá külön köszönetet mondanak a rendőröknek, katonáknak és határvadászoknak, akik folyamatosan őrzik és védik hazánkat és a közrendet.

A hagyomány részeként ezúttal is átadják a budapesti újévi koncert gáladíját, amelyet a Hollóházi Manufaktúra által készített nagy értékű porcelánhegedű jelképez.

 

Borítókép: Pillanatkép a XIV. Budapesti újévi koncertről (Fotó: Schumy Csaba)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.