Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo
Első helyen nyitott a Mandoki Soulmates új lemeze

Mándoki ünnepi ajándéka

Magyar Nemzet
2022.12.19. 19:30 2022.12.19. 19:39
Mándoki ünnepi ajándéka

A legfrissebb, Mahasz által összeállított hivatalos toplista első helyére került fel a Magyar Képek a debütálástól számított első héten a legtöbbet eladott kiadványként. A zenei polihisztor, Leslie Mandoki saját elmondása szerint ez pályafutása eddigi legnagyobb műve. A magyar és nemzetközi sztáregyüttműködőkkel közösen megalkotott zenei költemények mind az összetartozásért és az emberségért születtek éppen az ünnepekre, hogy szerető fényt gyújtsanak mindenki otthonába.

A karizmatikus művész fáradhatatlan alkotni vágyásának, megfékezhetetlen lendületének, a zene és a vele együttműködő külföldi előadók-dalszerzők iránti mély és kölcsönös tiszteletének köszönhetően elkészült először angol nyelven a dupla lemez, amely az Egyesült Államokban Utopia For Realists, Európában pedig Living In The Gap & Hungarian Pictures címen híresült el, maradandó sikereket elérve a világ számos pontján. Célja, hogy a Bartók Béla által gyűjtött népdalok rockos, a soul, valamint  jazz fusion által  is inspirált kompozícióival a szeretetteljes összetartás fényét gyújtsák meg mindenki otthonában.

December 2-án megérkezett magyar nyelven is a kiadvány Magyar Képek címmel, amelynek dalszövegeit maga Leslie alkotta meg két élvonalbeli szövegíró társával: Horváth Attilával és Kovács Ákossal. Az album azonnal elnyerte a magyar zenerajongók szeretetét és első lett a Mahasz által összegzett top 40 slágerlistán. Így lett a legsikeresebb zenei album az ünnepek előestéjén.

– Hálás köszönetem a zeneszerető honfitársaimnak, hogy ezzel az albummal, amit gyönyörű anyanyelvünkön énekelhettünk, részei lehetünk ezekben a vészterhes napokban a ti életeteknek. Mély tisztelettel köszönöm a magyar művésztársaimnak, hogy így közösen magyarul megszólaltattuk a Bartók Béla nyomán írt és az angol–amerikai zenekarommal felvett zenei anyagot. Külön köszönet a meghitt közös éneklésért, Zsédának a megható népdalokért, Ákosnak az Ez már az élet művészileg nagyon értékes magyarra való átültetéséért és a lelkekhez szóló énekért, Horváth Charlie-nak azért, hogy ő mindig csak egyszerűen egyedülállóan nagyszerű, Molnár Ferenc Caramelnek példátlan zenei teljesítményéért, Pápai Jocinak megható, őszintén egyedi interpretációjáért és persze Mező Misinek a lenyűgöző énekhangjáért, ami a kompozíciómnak és szövegemnek teljesen új mélységet adott. Takáts Tamásnak, a mi magyar Chris Thompsonunknak és Szakcsi mesteremnek azt a világ csodáját, ami nekem az ő zeneisége marad örökre. Mindenkinek áldott ünnepeket abban a hitben, hogy jövőre egy szebb, jobb és emberségesebb világra ébredünk

 – írta a közösségi oldalán Leslie Mandoki.

A Magyar Képek és a Találkozások CD-k továbbra is megvásárolhatók a boltokban, illetve elérhetők az összes digitális platformon.

Borítókép: Mandoki Soulmates (Forrás: Mandoki Soulmates)

Ég a fáklya

Charlie idén évadzáró Aréna-koncertjével és egy megható közössel búcsúztatja az évet.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.