időjárás 2°C Adél 2023. január 29.
logo

Sarah Jay Hawley, Belau, Massive Attack + videó

Magyar Nemzet
2022.12.07. 18:00
Sarah Jay Hawley, Belau, Massive Attack + videó

A külföldön is mind ismertebb Belau a Massive Attack női hangjával Sarah Jay Hawley-val alkotott. Így született meg az Unimaginable című dal, amelynek klipjében Szász Júlia szerepel. A friss dal álomszerű hangulatával próbálja a hallgatót kiszakítani a szürke hétköznapokból.

A Belau (Kedves Péter és Buzás Krisztián) első számú célja továbbra is az, hogy a modern egyén számára menedéket adhasson, ahol a hallgató önmagába és a gondolataiba merülhet, zenéjük segítségével. Az inspiráció pedig állandó. A természet legalapvetőbb elemei, melyek közül számukra a legfontosabb a végtelen tenger és annak ereje. 

A formáció öt esztendős fennállása során számos határon túli sikert könyvelhetett el, ez idő alatt több mint 200 koncertet adtak 25 országban, és neves nemzetközi fesztiválokon játszottak: a Primavera-n, az Electric Castle-on, a Eurosonicon, vagy az amerikai SXSW-n. Az elmúlt években olyan komolyabb rádiók játszották dalaikat, mint a BBC Radio 1, a Triple J vagy a KEXP, és olyan nemzetközi médiumok írtak róluk elismerően, mint a Billboard, a Clash Music, a The Line of Best Fit vagy a Rolling Stone. A Belau első lemeze 2017-ben Fonogram-díjat kapott, eddigi kiadványaik több millió streamnél járnak. 

A friss, Unimaginable című dalban ezúttal Sarah Jay Hawley volt a közreműködő, akit a Massive Attack, Mezzanine című lemezéről ismerhet egy szélesebb közeg. 

Óriási megtiszteltetés, hogy igent mondott felkérésünkre Sarah Jay Hawley, akivel ráadásul rendkívül gördülékeny volt a közös munka

– árulták el a muzsikusok, hozzáfűzve: – Külön öröm számunkra, hogy egy nagyon különleges, víz alatti klip készült a dalhoz, amelyben Szász Júlia szerepelt, s amelyet Lukácsi Liza rendezett. Úgy érezzük, a dal, a szöveg, a klip valódi összhangba került.

Minőségi zenével külföldön

Május végére tervezi új lemezét a nemzetközi színtéren is mind ismertebb Belau zenekar. Közel négy esztendő telt el első korongjuk, a The Odyssey megjelenése óta.

 

A Belau harmadik nagylemezén dolgozik, amely előreláthatólag 2023 őszén lát napvilágot. Az ország egyik legkeresettebb export zenekara téli pihenője után számos külföldi koncerttel kezdi meg majd az évet, többek között Olaszországban, Lengyelországban, Szerbiába, Dániában, Csehországban, Belgiumban, Romániában is fellép. 

Borítókép: Jelenet a klipből (Forrás: Belau)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.