Beethoven-esttel indul a Szőke Tibor-mesterbérlet-sorozat

Beethoven-esttel indul csütörtökön a MÁV Szimfonikus Zenekar négy hangversenyből álló Szőke Tibor-mesterbérlet sorozata a Müpában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Magyar Nemzet
2023. 01. 10. 13:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csütörtöki Beethoven-esten Kovács János vezényletével Beethoven I. és V. szimfóniája hangzik el, közöttük pedig a szerző egyik fiatalkori műve, az Ah, perfido! (Ó, te álnok!) kezdetű hangversenyária Kolonits Klára szoprán közreműködésével. A második hangversenyt Farkas Róbert, a MÁV Szimfonikusok vezető karmestere vezényletével február 9-én tartják. A műsoron Mahler és Csajkovszkij művei szerepelnek, az est közreműködője Elisabeth Leonskaja zongoraművész lesz. 

A március 16-i Beethoven Forever című est szólistája Maxim Vengerov orosz hegedűművész, dirigense pedig Takács-Nagy Gábor, a MÁV Szimfonikusok állandó vendégkarmestere lesz. A műsoron Beethoven III. (Eroica) szimfóniája szerepel. A mesterbérlet negyedik hangversenye május 4-én lesz. 

A Romantika géniuszai című esten Berlioz és Liszt népszerű műveit hallhatja a közönség a Grammy-díjas Charles Dutoit vezényletével. A hangversenyen Liszt első, Esz-dúr zongoraversenye hangzik el Balázs János előadásában, valamint Berlioz Római karnevál nyitánya és a Fantasztikus szimfónia című műve lesz hallható.


A Szőke Tibor-mesterbérlet egyes koncertjeire természetesen szólójegyek is vásárolhatók a szabad helyek függvényében.

Borítókép: Charles Dutoit dirigál (Fotó: YouTube)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.