Ember alkotta furcsaságok

A Néprajzi Múzeum Megérkeztünk című tárlatában a legelső, 19. századi gyűjtésektől a legújabb szerzeményekig szerepelnek különleges tárgyak, melyek történetét most neves színművészek tolmácsolásában lehet megismerni.

Magyar Nemzet
2023. 01. 11. 17:00
Fotó: Mirkó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárlat az elmúlt másfél évszázad múzeumi munkájának eredményeiről beszél, egyszerre mutatva be egzotikus kultúrák tárgyait és a magyar paraszti kultúra emblematikus emlékeit. 

A kiállítás anyagából most 12 kiemelt tárgy izgalmas történetét hallgathatjuk meg a Néprajzi Múzeum androidra és IOS-re letölthető mobilalkalmazásban. 

A művészek színészeten kívüli kalandozásaiban új színfoltot jelentett a szubjektív tárlatvezetésnek is tekinthető feladat. A társművészeti együttműködés inspirálólag hatott a kurátorokra és színészekre egyaránt – a felvételeket termékeny közös gondolkodás előzte meg, melynek eredményeként mindegyik színművész kiválasztotta kedvenc tárgyait. A múzeum különleges kiállítása, mely a sámándobtól a hímzett cifraszűrig, az amur-vidéki halbőr ruháig számos exkluzív tárgyat felvonultat, a négy művész személyes közreműködésének köszönhetően új réteggel gazdagodik.

 

A Néprajzi Múzeum appjában az audio guide mellett térkép, jegyvásárlás, kiállításismertető és katalógus funkciók is elérhetők. Az audio guide megvásárolható az etnoshop.hu oldalon is. 

Borítókép: Jelenet egy időszaki kiállításból (Fotó: Mirkó István)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.