Budapesten készül az új Alien

Egy távoli világban élő fiatalok csoportja szembekerül az univerzum legfélelmetesebb életformájával – erről szól Fede Alvarez mozija, amelynek forgatása napokon belül megkezdődik Budapesten.

Magyar Nemzet
Forrás: VG2023. 03. 06. 13:59
Alien Covenant
Alien Covenant 2017 Real Ridley Scott. Collection Christophel © Twentieth century fox film corporation / Brandwine productions / Scott Free productions (Photo by Twentieth century fox film corpo / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP) Fotó: Twentieth century fox film corpo / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 9-én kezdik forgatni a 20th Century Studios új Alien-filmjét. A produkció címét egyelőre nem közölték, de azt elárulták, hogy a történet egy távoli világban élő fiatalok csoportját követi, akik szembekerülnek az univerzum legfélelmetesebb életformájával – olvasható a Variety oldalán.

Arról már lehetett tudni, hogy az Alien-franchise következő részét Budapesten forgatják, a stúdió most megerősítette ezt a hírt. 

A rendező, forgatókönyvíró és producer Fede Alvarez. 

A sztori kapcsolódik a 2012-ben bemutatott előzménysorozathoz, a Prometheus és az Alien: Covenant filmekhez.

Az előzménysorozat a legújabb elem, és az eredeti sorozatot követi, amely 1979-ben kezdődött Ridley Scott A nyolcadik utas a halál című munkájával. A projekt premierjének időpontját egyelőre nem tűzték ki.

Az elmúlt időszakban Budapest lett Európa legnagyobb filmgyártó bázisa London után, az élvonalbeli gyártók nálunk forgatnak a legfelkapottabb világsztárokkal. Azok a szakemberek, akik például Ridley Scott-tal dolgoztak nálunk, a magyar produkciók számára is rendelkezésre állnak

– idézte Káel Csaba filmügyi kormánybiztos korábbi nyilatkozatát a Vg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.