Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Budapesten készül az új Alien

Magyar Nemzet
Forrás: VG
2023.03.06. 13:59 2023.03.06. 15:05
Budapesten készül az új Alien

Egy távoli világban élő fiatalok csoportja szembekerül az univerzum legfélelmetesebb életformájával – erről szól Fede Alvarez mozija, amelynek forgatása napokon belül megkezdődik Budapesten.

Március 9-én kezdik forgatni a 20th Century Studios új Alien-filmjét. A produkció címét egyelőre nem közölték, de azt elárulták, hogy a történet egy távoli világban élő fiatalok csoportját követi, akik szembekerülnek az univerzum legfélelmetesebb életformájával – olvasható a Variety oldalán.

Arról már lehetett tudni, hogy az Alien-franchise következő részét Budapesten forgatják, a stúdió most megerősítette ezt a hírt. 

A rendező, forgatókönyvíró és producer Fede Alvarez. 

A sztori kapcsolódik a 2012-ben bemutatott előzménysorozathoz, a Prometheus és az Alien: Covenant filmekhez.

Az előzménysorozat a legújabb elem, és az eredeti sorozatot követi, amely 1979-ben kezdődött Ridley Scott A nyolcadik utas a halál című munkájával. A projekt premierjének időpontját egyelőre nem tűzték ki.

Az elmúlt időszakban Budapest lett Európa legnagyobb filmgyártó bázisa London után, az élvonalbeli gyártók nálunk forgatnak a legfelkapottabb világsztárokkal. Azok a szakemberek, akik például Ridley Scott-tal dolgoztak nálunk, a magyar produkciók számára is rendelkezésre állnak

– idézte Káel Csaba filmügyi kormánybiztos korábbi nyilatkozatát a Vg.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.