Történelmi kalandfilm az 1242 – A Nyugat kapujában

Nemzetközi sztárokkal, nemzetközi forgalmazásra szánják az 1242 – A Nyugat kapujában című, a tatárjárásról szóló filmet, amelyről többet megtudhatnak a Hír TV mai Svenk adásából.

Magyar Nemzet
2023. 03. 18. 20:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendező történelmi kalandfilmnek tartja a tatárjárásról készült munkáját.

– Fontos, hogy adjunk is és szórakoztassunk is – fogalmazott Soós Péter.

Ennek megfelelően igyekeznek szórakoztatni a nézőt, miközben történelmi tényeken alapuló sztorit visznek filmre. Batu kán, a világ akkori legnagyobb hadseregével végigpusztítva a fél világot, eljut Magyarországra.

– Itt a Duna vonalánál megállnak, s közel egy év várakozás után visszavonul, nem folytatja hódító útját – mondta el a rendező. Hozzáfűzte: a film arra keres választ, mik vezethettek a kultúrájuktól, a kapott parancstól eltérő döntéshez.

Az alkotók a főszereplők belső útjára fókuszálnak, mindenekelőtt Batu kán motivációit igyekeznek feltárni.

– Az a belső út érdekel, amit ez az ember bejár a döntéséig – magyarázta Soós Péter. 

Aki nagy csatajeleneteket vár, csalódni fog, ugyanis elsősorban emberi történeteket mesélünk el a középkor látványos kulisszái közt.

Neves angol és amerikai színészek játsszák a jelentősebb szerepeket, mint Eric Roberts, David Scofield, Terence Stamp, mellettük a mongol színészek krémjével találkozhatunk, s a kevés magyar szereplő közt Stohl Andrással, László Zsolttal és Juhász Rékával.

A filmet, amit 2,5 milliárd forinttal támogatott a Nemzeti Filmintézet, s rengeteg számítógépes grafikával készül, nemzetközi forgalmazásra szánják. 

A Svenk mai adását 22.50-kor láthatják a Hír TV-n.

Borítókép: Jelenet a filmből (Forrás a produkció)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.