A Netflix két és fél milliárd dollárt fektet be új dél-koreai filmekbe és tévéműsorokba

A pénzt filmek és televíziós műsorok készítésére fordítják majd Ázsia negyedik legnagyobb gazdaságában.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC2023. 04. 25. 16:58
Logo Photo Illustration
In this photo illustration a Squid Game logo is displayed on a smartphone screen in Athens, Greece on December 31, 2022. (Photo illustration by Nikolas Kokovlis/NurPhoto) (Photo by Nikolas Kokovlis / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Netflix azt közölte, hogy a következő négy évben két és fél milliárd dollárt fektet be Dél-Koreában – írja a BBC.

A cég társ-vezérigazgatója, Ted Sarandos azt követően tette meg a bejelentést, hogy Washingtonban találkozott Jun Szog Jol dél-koreai elnökkel. 

A Netflix már ért el sikereket dél-koreai produkciókkal, köztük a rendkívül népszerű Squid Game című sorozattal.

Sarandos  elmondta, hogy a pénzt filmek és televíziós műsorok készítésére fordítják majd Ázsia negyedik legnagyobb gazdaságában. „Azért hoztuk meg ezt a döntést, mert nagyon bízunk abban, hogy a koreai kreatív ipar továbbra is nagyszerű történeteket fog megálmodni” – mondta. Döntésüket „az is inspirálta, hogy elnök szívből támogatja a koreai szórakoztatóipart és a koreai hullám fellendítését” – tette hozzá Sarandos.

A dél-koreai gyártású Squid Game 2021-ben a Netflix minden idők legnépszerűbb sorozata lett. Az indulását követő első 28 napban 111 millió felhasználó streamelte.

A sorozat eladósodott emberek történetét meséli el, akik egy hatalmas pénznyereményért versenyeznek egy dél-koreai gyerekjáték-sorozatban, egy óriási csavarral.

Az év elején a Physical 100 című dél-koreai valóságshow a platform legnézettebb nem angol nyelvű műsora lett világszerte.

A Netflix, amely több mint 190 országban működik, mostanra egyre nagyobb versennyel néz szembe a streamingriválisok, köztük az Amazon, az HBO és a Disney részéről.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.