Cannes-i fogadáson vetítették le a Hunyadi-sorozat előzetesét + videó

Cannes-ban, a világelső televíziós filmvásárán a napokban rendeztek egy exkluzív fogadást, amelyre a filmszakma kiválóságai és vezetői kaptak meghívást – írja az Index.hu Ezen az eseményen vetítették le a Hunyadi János életéről szóló sorozat előzetesét.

Magyar Nemzet
Forrás: Index.hu2023. 04. 18. 18:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy az Index közzétette, a cannes-i esten résztvevő vendégek – főként filmes szakemberek, producerek – az aktuálisan értékesítendő filmes produkciókról tartottak diskurzust, ám nem tudtam, hogy a vacsora alatt egy meglepetésvetítés is helyet kap.

 A meglepetés pedig nem más volt, mint a Bán Mór regényének adaptációjából készülő, Hunyadi János életéről szóló sorozat – angolul a Rise of the Raven – előzetese.

 Ez egyébként az egyik legnagyobb volumenű történelmi produkció, amelyet nem angol nyelven készítettek. Az cikk kitér arra is, hogy a szakmabeliek kifejezetten pozitív fogadtatásban részesítették a pár perces videót.

 

A történések legnagyobb része magyarul zajlik. Amikor olasz személyekről van szó, szerbekről vagy törökökről, akkor azt ottani színészek játsszák saját nyelvükön. Ahol kell, ott feliratok lesznek, egyes országokban pedig az egészet szinkronizálják majd. Ezt a produkciót a világnak készítjük, nem csak Magyarországra. Ahhoz, hogy exportképes legyen, úgy kell hozzáfogni, hogy konkurencia lehessen azoknak a produkcióknak, amelyeket az egész világ lát

 – mondta Robert Lantos, a sorozat producere. 

– A Hunyadi-sorozat kiváló lehetőség arra, hogy filmes szakembereink kreativitásukkal végre egy magyar történetben is elkápráztathassák a közönséget. Ráadásul nem akármilyen történettel léphet szintet a magyar filmipar, hanem Hunyadi Jánoséval, akinek fergeteges győzelmei a XV. században megváltoztatták Európa sorsát – hangsúlyozta Káel Csaba, a magyar filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

 

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Hunyadi-sorozat (Fotó: The Orbital Strangers Project)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.