Íme a 18. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál programja

A Magyar Képregényszövetség által életre hívott képregényfesztivál május 10-én a Restro Puskinban indul, zárónapja pedig a Dürer Kertben lesz május 14-én.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 04. 10:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A május 10-től május 14-ig tartó 18. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon számos beszélgetéssel, worskhoppal és vásárral várják az érdeklődőket. A rendezvény, amelyre kilenc nemzetközi vendég érkezik öt országból, lehetőséget ad elmerülni a képregények világában.

képregény
A rajzos-zenei performansznak május 14-én a Dürer Kert ad otthont (Fotó: Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál)

 

Rajzos-zenei performansz

 

A fesztivál legrendhagyóbb programja az Impró! rajzos-zenei performansz, amelynek alkalmával nyolc magyar képregényalkotó rajzol élőben Zságer Balázs DJ szettjére, a közönség pedig kivetítőn követheti a folyamatot, és felkérik őket, hogy táncoljanak, mozogjanak együtt a zene és a vonalak ritmusára. A program május 14-én valósul meg a Dürer Kertben.

 

Kilenc képregényes workshop

 

A rendezvény május 10-én, szerdán a Restro Puskinban indul a legjobb magyar képregényeknek járó Alfabéta díj tavalyi nyerteseinek kiállításával. 

A továbbiakban a közönség sok helyszínen nézheti, hallgathatja, alkothatja, olvashatja és viheti haza a képregényeket és az azokhoz kapcsolódó tartalmakat. Alkotni hívják továbbá a tapasztaltabb és a kezdő rajzolókat egyaránt, akik a fesztivál nemzetközi vendégeitől tanulhatnak ingyenes workshopokon.

Május 10-én, szerdán este a résztvevők rajzszakkör-jelleggel közösen újramixelik kedvenc olvasmányaikat. Május 13-án, szombaton Joonas Sildre észt és Luís Bustos spanyol alkotók tartanak workshopot a Milestone Intézetben. Ugyanezen a napon Thomas Verguet gyerekeknek meghirdetett workshopja várja az érdeklődőket a Francia Intézetben.

Szintén szombaton a fesztivál cseh vendégeinek irodalmi remix, bábkészítő és silent képregénykészítő workshopja a Deák 17. Galériában valósul meg; Vojtech Masek, Chrudos Valousek és Iveta Merglova várja az érdeklődőket.

A zárónapon, vasárnap a Dürer Kertben cosplaykellék-készítő műhely és Korbuly Ágnes képregényworkshopja szerepel a programban. Az illusztrátorral Charles M. Schulz legendás képregénysorozatának, a magyarul Snoopyként is ismert Peanutsnak a képkockáiból kiindulva hoznak létre újabb történeteket a résztvevők. A fesztivál látogatóit négy kiállítás várja, illetve a Dürer Kertben kerekasztal-beszélgetéseket is tartanak.
  
A fesztivál részletes programja a Magyar Képregényszövetség honlapján érhető el.

 

Borítókép: a fesztivál plakátja (Forrás: 18. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.