Június végéig lehet pályázni a balatonfüredi költőversenyre

Bóka István, Balatonfüred polgármestere a rendezvény mai sajtótájékoztatóján a város kulturális életében meghatározó eseménynek nevezte a Salvatore Quasimodo-költőversenyt, amelyen a magyar irodalom kiemelkedő szereplőit láthatják vendégül. A felhívás már elérhető, a szervezők június végéig várják a pályaműveket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 04. 20:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai sajtóeseményen Széchenyi Ágnes irodalomtörténész hangsúlyozta: a Salvatore Quasimodo nevét viselő verspályázat nyitott, június 30-ig bárki nevezhet két magyar nyelvű, nem publikált, más pályázaton nem szereplő költeménnyel. 

Salvatore Quasimodo (Fotó: Italyonthisday.com)

A költőverseny mellett harmadik alkalommal hirdetnek dalpályázatot, a szerzemények szövegéül a költőverseny elmúlt harminc évében nagydíjban vagy különdíjban részesített költő bármely verse választható. 

A 4–6 perc közötti időtartamú, máshol korábban be nem mutatott pályaművek éneket és kamaraegyüttes, kamarazenekar játékát tartalmazhatják. A leadási határidő szintén június 30.


Cserép László, az alapítvány kuratóriumi titkára az idei évre tervezett programjaikról elmondta: beszélgetések és könyvbemutatók mellett nyáron Madách Imre születésének kétszázadik évfordulójáról is megemlékeznek. Tervezik egy nemzeti liberalizmus kerekasztal megszervezését Wesselényi Miklóshoz kapcsolódóan, majd Szőcs Gézáról is megemlékeznek augusztusban. A költőverseny díjátadóját szeptemberben tartják. 

 

Borítókép: Pillanatkép a sajtótájékoztatóról (Fotó: Balatonfüred.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.