Megsérült a színésznő, félbeszakadt az előadás

A szív című előadás a szlovén Via Negativa alkotócsoport projektjeként jött létre, s egyben Kristina Aleksova egyéni műsora is.

Lengyel Emese (Temesvár)
2023. 05. 22. 20:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A szív. Az izom, mely mindannyiunkat mozgat, még a szívteleneket is. A mindennapi élet mocskával terhelt szivattyú. Metafora. Forró akár a tűz és hideg akár a jég. Szimbólum, mely mindent kibír. Még egy kalitkába zárt életet is. A szerv, mi életet ment. Kutyaeledel. Előadás, mely tágul és összehúzódik. Lehet 3 nap, vagy 60 perc” – olvasható az előadás rövid szinopszisa a 14. Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó (TESZT) műsorfüzetében, amely találkozón hétfő kora este adta elő a művész különleges performanszát.

A TESZT-en, amelyen a Magyar Nemzet munkatársa is részt vesz, közel kétórás időintervallumban dolgozhatott. Az előadás – amelyben néhol a nézőket is aktívan bevonta Kristina Aleksova – háromnegyedénél azonban egy termoszban levő, feltehetőleg cseppfolyós nitrogén felrobbant a művész kezében. Az egyébként védőszemüveget viselő művésznő azonnal elhagyta a színpadot. 

Az előadás félbeszakadt. Ezt követően az aggódó nézőket is tájékoztatták arról,  hogy az előadás nem folytatódik, de a művésznő jól van: feltehetőleg körülbelül kétcentis seb keletkezett a homlokán, amit szakszerűen elláttak.

 Mindezek után taps kíséretében (és saját lábán) hagyta el a színházat Kristina Aleksova a mentőápolók oldalán.

Borítókép: A művésznő (Fotó: Lengyel Emese)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.