Új dobost igazolt a Foo Fighters, hamarosan érkezik az új album is

Élő streameseményen mutatta be vasárnap új dobosát a Foo Fighters. Josh Freese a tavaly elhunyt Taylor Hawkins helyét foglalja el Dave Grohl zenekarában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 22. 11:28
Grohl, Dave
Budapest, 2017. június 26. Dave Grohl az amerikai Foo Fighters együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2017. június 26-án. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 50 éves Josh Freese eddig elsősorban sessionzenészként volt ismert, és olyan világhírű előadókkal játszott együtt, mint 

a Nine Inch Nails, Sting vagy a Weezer. 

A Foo Fighters szerdán kezdi New Hampshire-ben új turnéját. A vasárnapi streameseményen a Foo Fighters két számot – a Rescued és az Under You címűt – mutatott be júniusban megjelenő új albumáról, a But Here We Are-ról, emellett olyan slágereket is eljátszott, mint az All My Life vagy a Monkey Wrench. 

A csapat frontembere, Dave Grohl Freese bemutatása előtt a vicc kedvéért rövid bejátszásokkal ugratta a rajongókat, amelyekben olyan dobosok tűntek fel néhány pillanatra, mint Chad Smith (Red Hot Chili Peppers), Tommy Lee (Mötley Crüe) és Danny Carey (Tool).

A tavaly márciusban turné közben bogotái hotelszobájában holtan talált Taylor Hawkins huszonöt éven át volt a Foo Fighters dobosa. A zenekar törölte a koncertsorozat további állomásait, és egy tavaly szeptemberi tribute-fellépéstől eltekintve azóta nem lépett közönség elé. Az új turné októberig tart, addig két kaliforniai fesztiválon (Outside Lands, Ohana Festival) is főzenekarként játszik a Foo Fighters.

Borítókép: Dave Grohl, a Foo Fighters frontembere, a Nirvana korábbi dobosa 2017-ben budapesti koncertjükön (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.