Plakátkampánnyal tisztelegnek a 80 éve született Cseh Tamás emléke előtt

A Budai Vároltalmazó Közalapítvány idén nyáron plakátkampánnyal kívánja beszédtémává tenni Cseh Tamás művészetét, szellemi hagyatékát.

Magyar Nemzet
2023. 07. 12. 16:00
null
Forrás: Budai Vároltalmazó Közalapítvány
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cseh Tamás születésének évfordulója alkalmából tiszteleg a művész emléke előtt a Budai Vároltalmazó Közalapítvány az I. kerületben. A Vízivároshoz és a Várnegyedhez egyaránt sok szállal kötődő művész, Cseh Tamás idén lenne 80 éves. Az I. kerület, majd a Budai Vároltalmazó Alapítvány is fontosnak tartotta Cseh Tamás Kossuth-díjas énekes emlékének ápolását, ennek köszönhetően jelzi emléktábla Cseh Tamás és Bereményi Géza első közös albérletének helyét az Iskola utca 35. szám alatt.

Cseh Tamás plakát
A plakátokat Cseh Tamás személye és zenéje ihlette 
Fotó: Budai Vároltalmazó Közalapítvány

Az alapítvány idén nyáron plakátkampánnyal kívánja beszédtémává tenni Cseh Tamás művészetét, szellemi hagyatékát. 

Az I. kerületben megforduló járókelők öt különböző helyszínen találkozhatnak a Cseh Tamás személye és lemezei ihlette plakáttal, amely az alapítvány tavaly nyáron kiírt és lebonyolított művészeti pályázatának közönségdíjas alkotása.

A nyári plakátkampány után, ősszel Cseh Tamás–Bereményi Géza-dalokat felelevenítő koncertre invitálja majd az I. kerületieket a Budai Vároltalmazó Közalapítvány. Terveik között szerepel még az idén 70 éve született író, dalszövegíró, rendszerváltó politikus Csengey Dénesre való megemlékezés is, aki nem mellesleg két lemez erejéig szerzőtársa volt Cseh Tamásnak.

A plakát a Budai Vároltalmazó Közalapítvány 2022. évi Cseh Tamás művészeti pályázatának közönségdíjasa, Szentgyörgyvölgyi Gábor alkotása.

A kihelyezett plakátokat egy hónapon keresztül láthatják az arra járók az I. kerület öt forgalmas pontján:

A Hegyalja út–Alsóhegy út kereszteződésében,

A Széna tér 1/B előtt,

Az Attila u. –Alagút u. sarkán,

Az Alagút u.–Krisztina téren, a 105-ös busz megállójában,

A Batthyány téri vásárcsarnokban, a Spar bejáratánál.

Borítókép: Az egyik Cseh Tamás-plakát a Krisztina téren (Fotó: Budai Vároltalmazó Közalapítvány)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.