Véget ért a debreceni Campus Fesztivál

Záróközleményük szerint „minden eddiginél több rekordszámot is hozott az idei Campus: egy telt házas nappal és a négy nap alatt összesen mintegy 118 ezer látogatóval zárt a jubileumi rendezvény, ezzel hazánk legnagyobb, magyar közönséget célzó fesztiváljává nőtte ki magát”.

Magyar Nemzet
2023. 07. 23. 19:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki nap az egész napos viharjelzések és a kisebb zivatar ellenére is a fesztivál történetének legnagyobb látogatottságú napja lett, több mint 35 ezer fesztiválozóval. A legnagyobb érdeklődés Robin Schulz, Azahriah, a Tankcsapda és Dzsúdló koncertje iránt volt, szombaton pedig Majka lépett fel telt házas nézőtér előtt a nagyszínpadon. Ezúttal is nagy sikerű koncertet adott Balázs Klári és Korda György, akik a kezdetektől ott voltak minden Campus Fesztiválon.
A kiemelt headlinerek koncertjei mellett fontos karakterjegye a Campusnak, hogy a hazai zenei élet közel teljes spektruma helyet kap a számos színpad valamelyikén – idézi a közlemény Süli András programigazgatót, aki jelezte: a tizenöt zenei színpadon több mint 1500, a legkülönbözőbb műfajokat képviselő zenész és DJ lépett fel. Idén tíz külföldi produkciót köszönthettek a színpadokon, köztük olyanokat, mint ZAZ, Parov Stelar és ATB., miközben a fesztiválon a magyar zenei élet olyan legendáival lehetett találkozni, mint Tátrai Tibor, Karácsony János, Bródy János, Deák Bill Gyula és Nagy Feró.
 

 

A Campuson a szórakozás mellett évek óta fontos szerepet kap a Debreceni Egyetem által megálmodott Egyetem tér, amely minden évben az egyik leglátogatottabb nappali programhelyszín. Csakúgy, mint a Civil falu, ahol idén negyvenegy, fontos társadalmi ügyeket képviselő szervezet mutatkozott be, valamint a hozzá kapcsolt Campus Kid & Art zóna, amely színes, programokban bővelkedő forgatagával minden korosztályt lekötött.


Jelezték: a Campus nyitófogadásán összegyűlt mintegy 12 millió forinttal az idén a koronavírus miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi István Alapítványt és a Debreceni Karitatív Testület munkáját támogatják.
A fesztivál helyszínén a takarítás és a bontás elkezdődött, a Nagyerdei Stadion környezete rövid időn belül eredeti állapotába kerül vissza – ismertette Miklósvölgyi Péter főszervező, aki egyidejűleg bejelentette: jövőre július 17–21. között rendezik meg a 16. Campus Fesztivált Debrecenben.

Borítókép: Óriási tömeg volt kíváncsi a koncertekre (Forrás: Campusfesztival.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.