Rengeteg vendéget vonzott az EFOTT és a Campus fesztivál

A közlés szerint az eredetileg Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójaként elindult EFOTT-nak idén is Sukoró adott otthont, ahol július 12. és 16. között közel kilencezer vendégéjszakát töltöttek a csaknem kizárólag belföldi vendégek (99 százalék).

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 05. 18:30
MARICS Péter; VALKUSZ Milán
Sukoró, 2023. július 12. Marics Péter (b) és Valkusz Milán a Valmar együttes koncertjén az EFOTT fesztivál elsõ napján a Velencei-tó melletti Sukorón 2023. július 12-én este. A fesztivált július 12-16. között rendezik a Fejér vármegyei településen. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás Forrás: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátették: a vendégforgalom a településen nyolc százalékkal szárnyalta túl a tavalyi rendezvényét, és ugyancsak jól jártak a tópart többi üdülőhelyének szálláshelyei is. Velencén és Gárdonyban például majdnem 40 százalékkal növekedett a forgalom, emellett Pákozdon a másfélszeresére, Kápolnásnyéken pedig közel a két és félszeresére emelkedett a vendégéjszakák száma a megelőző hétvégéhez képest – fejtették ki.

Debrecen Campus Fesztivál
Kép a debreceni Campus fesztiválról 2023. július 22-én. (Fotó: Hajdú-bihari Napló/Czinege Melinda)

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint a fesztivál idején a 19–34 éves korosztály töltötte meg a Velencei-tó körüli szálláshelyeket, ahol a részesedésük a teljes látogatószámhoz képest elérte a 80 százalékot. Közülük is a 19–24 évesek szórakoztak a legnagyobb arányban a Velencei-tónál – tették hozzá.

A július 19. és 23. között megrendezett debreceni Campus fesztivál – az MTÜ szerint – szintén a hazai közönség egyik nagy kedvence, a fesztivál öt napja alatt a város szálláshelyein a vendégek 82 százalékát a magyar vendégek adták.

Az azon a hétvégén regisztrált 15 ezer vendégéjszaka 11 százalékkal múlta felül az egy évvel ezelőttit – jelezték.

A közlemény szerint az ötnapos esemény turisztikai forgalomra gyakorolt hatását még inkább mutatja, hogy a fesztivált megelőző hétvégéhez képest a Campus idején 43 százalékkal nagyobb vendégéjszaka-forgalmat könyvelhettek el a városban a szálláshelyek.

Debrecenben a megelőző héthez képest 6 százalékponttal, 24 százalékra emelkedett a 25–34 éves vendégek száma.

A Campus idején a fiatal felnőtt generáció dominálta a forgalmat (43 százalék), további 20 százalékot pedig a 35–44 évesek tettek ki.

A rendezvény az egynapos kül- és belföldi látogatók számát is dinamikusan növelte, az előző héttel összehasonlítva számuk a belföldi vendégek esetén 23 százalékkal bővült – fűzték hozzá.

A fesztivál a külföldi turisták számára is vonzó programnak bizonyult ezen a hétvégén, a legtöbben Izraelből, valamint Németországból érkeztek a cívisvárosba – olvasható az MTÜ közleményében.

Borítókép: Marics Péter és Valkusz Milán a Valmar együttes koncertjén az EFOTT fesztivál első napján a Velencei-tó melletti Sukorón 2023. július 12-én este (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.