Díjnyertes veszprémi film a klímaváltozásról

A különböző szakmai és filmfesztiválokon szinte valamennyi földrészt meghódította a dokumentumfilm, díjat hozott el Macedóniából, Svédországból, Indiából, az Egyesült Államokból, valamint Japánból és Olaszországból is.

Forrás: veol.hu2023. 09. 30. 13:00
Gelencsér András Pannon Egyetem
Gelencsér András Pannon Egyetem Forrás: veszpremkukac.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Föld klímaváltozása nemcsak az egyre gyakoribb extrém időjárásban, hanem a fiatalabb generációk körében felbukkanó, újabb típusú szorongásos tünetekben is megtapasztalható. Ezt dolgozza fel a veszprémi alkotók által létrehozott There Is No Planet B című rövidfilm, mely a Pannon Egyetem kutatóinak eredményeit mutatja be játékfilmes elemekkel – írja a Veol.hu.

A Pannon Egyetem rektora, Gelencsér András
A díszbemutatón köszöntőt mondott Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora Fotó: Nagy Lajos

Tíz nemzetközi díjjal és rengeteg elismeréssel gazdagodott a dokumentumfilm az elmúlt egy évben, mely az Éghajlatváltozás Multidiszciplináris Nemzeti Labor részeként készült el.

A szerdai veszprémi díszbemutató alkalmából Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora köszöntőjében elmondta: az emberiség elkezdett szembesülni a valósággal a fenntarthatóság témakörében. Hozzátette, az elsők között van ez a film, ami őszintén, kötelező elemek nélkül beszél a fenntarthatóságról, egyben elgondolkodtat és meghökkent.

– A szakma és a közönség által kapott visszajelzések alapján elmondható, hogy a történettel, illetve a feldolgozott kutatások eredményeit ismertetve sikerült átadni az információkat. 

Ha ez a 15 perces film csak egy kicsit megváltoztatja az emberek gondolkodásmódját, azzal sokat tehetünk Földünk fenntarthatóságáért – hangsúlyozta a rendező, Elekes Gergő.

A Veol.hu megtudta: a filmnek lesz folytatása is Planet Hope címmel, ami egy egész estés dokumentumfilm lesz és várhatóan 2024 tavaszára készül el.

 

 

Borítókép: Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora szerepel is a filmben (Fotó: veszpremkukac.hu)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.