Ed Sheeran váratlanul új lemezzel lepte meg a rajongókat + videó

Az Autumn variations lemezen Sheeran az ősz hangulatait jeleníti meg a zene nyelvén.

Forrás: MTI2023. 09. 29. 17:00
Ed Sheeran
Ed Sheeran Fotó: Vanessa Carvalho Forrás: Brazil Photo Press/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbiakhoz hasonlóan az Autumn Variations című lemez producere is a National amerikai rockzenekar tagja, Aaron Dessner volt. A jövő héten, október 2-án már érkezik a kiadvány élő verziója, amelynek különlegessége, hogy a hangfelvételeket a rajongók otthonaiban rögzítette a világsztár – közölte a Magneoton, az anyag magyarországi forgalmazója pénteken. A 33 éves, négyszeres Grammy-díjas Ed Sheeran májusban jelentette meg a matematikai jeleket a címében felsorakoztató lemezeinek utolsó darabját, a „-” (Subtract) című albumot. A brit dalszerző-énekes akkor arról mesélt, hogy eredetileg teljesen más dalokat tervezett kiadni, de családjában és baráti körében beállt változások, megpróbáltatások egy új irányba sodorták.

Ed Sheeran mindenkit meglepett az albummal
Ed Sheeran mindenkit meglepett az albummal (Fotó: AFP/Hannah Mckay)

Mégsem egy kiadatlan demókhoz nyúlt vissza, hiszen az Autumn Variations egy stúdió-session alatt született tavaly ősszel. A korong tizennégy dalának mindegyikét Sheeran egy-egy barátja inspirálta, Edward Elgar Enigma Variations című műve nyomán. 

Az Autumn Variations az ősz bensőséges hangulatát ragadja meg fényképszerűen. 

Az albumon felsejlik a magány, az elszigeteltség és a fájdalom érzése, de az elengedéshez szükséges felszabadító erő és az új kapcsolatok felemelő érzése is előbukkan.

Ed Sheeran 2011-ben robbant be a brit zenei színtérre „+” című debütáló kiadványával, majd a következő években érkezett az „x”, a „÷”, a No.6 Collaborations Project, a 2021-ben kiadott „=”, majd végül idén tavasszal a „-” (Subtract).

A brit sztár 2019-ben koncertet adott a Sziget fesztivál nyitónapján, 2021-ben pedig színpadra lépett az MTV EMA Hungary díjátadó gáláján a Budapest Sportarénában.

Borítókép: Ed Sheeran (Fotó: Brazil Photo Press/AFP/Vanessa Carvalho)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.