időjárás -1°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

Ed Sheeran váratlanul új lemezzel lepte meg a rajongókat + videó

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.09.29. 17:00 2023.09.29. 17:09
Ed Sheeran váratlanul új lemezzel lepte meg a rajongókat + videó

Az Autumn variations lemezen Sheeran az ősz hangulatait jeleníti meg a zene nyelvén.

A korábbiakhoz hasonlóan az Autumn Variations című lemez producere is a National amerikai rockzenekar tagja, Aaron Dessner volt. A jövő héten, október 2-án már érkezik a kiadvány élő verziója, amelynek különlegessége, hogy a hangfelvételeket a rajongók otthonaiban rögzítette a világsztár – közölte a Magneoton, az anyag magyarországi forgalmazója pénteken. A 33 éves, négyszeres Grammy-díjas Ed Sheeran májusban jelentette meg a matematikai jeleket a címében felsorakoztató lemezeinek utolsó darabját, a „-” (Subtract) című albumot. A brit dalszerző-énekes akkor arról mesélt, hogy eredetileg teljesen más dalokat tervezett kiadni, de családjában és baráti körében beállt változások, megpróbáltatások egy új irányba sodorták.

Ed Sheeran mindenkit meglepett az albummal
Ed Sheeran mindenkit meglepett az albummal (Fotó: AFP/Hannah Mckay)

Mégsem egy kiadatlan demókhoz nyúlt vissza, hiszen az Autumn Variations egy stúdió-session alatt született tavaly ősszel. A korong tizennégy dalának mindegyikét Sheeran egy-egy barátja inspirálta, Edward Elgar Enigma Variations című műve nyomán. 

Az Autumn Variations az ősz bensőséges hangulatát ragadja meg fényképszerűen. 

Az albumon felsejlik a magány, az elszigeteltség és a fájdalom érzése, de az elengedéshez szükséges felszabadító erő és az új kapcsolatok felemelő érzése is előbukkan.

Ed Sheeran 2011-ben robbant be a brit zenei színtérre „+” című debütáló kiadványával, majd a következő években érkezett az „x”, a „÷”, a No.6 Collaborations Project, a 2021-ben kiadott „=”, majd végül idén tavasszal a „-” (Subtract).

A brit sztár 2019-ben koncertet adott a Sziget fesztivál nyitónapján, 2021-ben pedig színpadra lépett az MTV EMA Hungary díjátadó gáláján a Budapest Sportarénában.

Borítókép: Ed Sheeran (Fotó: Brazil Photo Press/AFP/Vanessa Carvalho)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.