Folkfonics-koncert a Fiumeiben

A Nemzeti Örökség Intézete idén is tematikus sétákkal, valamint Folkfonics-koncerttel várja az érdeklődőket most hétvégén, szeptember 16-án a Kulturális örökség napjain (KÖN). Ezen a napon adják át Arany János megújult síremlékét is.

2023. 09. 13. 17:00
A Fiumei úti Nemzeti Sírkert a Nemzeti Örökség Intézete kiemelt projektje
Kossuth Lajos mauzóleuma a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben Forrás: Nemzeti Örökség Intézete
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tematikus sétákkal mutatja be a Nemzeti Örökség Intézete a Fiumei úti sírkert épített örökségét szeptember 16-án, a Kulturális örökség napjai rendezvénysorozat keretében. 

CSEMER Boglárka
A Folkfonics kiegészül Csemer Boglárkával. Forrás: Bodnár Boglárka

A sétákat követően a sajátos, sokszínű, alternatív pop-funk-swing zenei világú Folkfonics zenekar koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők.

A zenekar Csemer Boglárka Boggie-val kiegészülve olyan népszerű költeményeket ad elő, mint a sírkertben nyugvó Radnóti Miklós Két karodban és Éjszaka című versei, József Attila De szeretnék kezdetű alkotása vagy Szabó Lőrinc Érdemes volt? című költeménye. Igazi csemegére is számíthatnak a sírkertbe látogatók, a Folkfonics ugyanis ezen a koncerten adja majd elő első alkalommal Cseh Tamás Csönded vagyok című dalának feldolgozását.

A Kulturális örökség napjai keretében 14 órakor adják át a XIX. század egyik legjelentősebb költőjének, Arany Jánosnak megújult síremlékét is. A KÖN programjain a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni a [email protected] e-mail-címen lehet.

 

Borítókép: Tematikus séták a Fiumei úti sírkertben (Forrás: NÖRI)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.