Győri társulat kapta a Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

A győri RÉV Színház Belém égsz című produkciója nyerte a kilencedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját.

Forrás: MTI2023. 09. 25. 11:00
Fotó: Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mecseki városban szeptember 21. és 24. között zajló seregszemle ideje alatt tizenhárom versenyelőadást – köztük egy vajdasági produkciót – láthatott a közönség. A házigazda komlóiak mellett érkeztek előadások és színjátszók az eseményre Székesfehérvárról, Pápáról, Veszprémből, Körmendről, Bajáról és Győrből is – sorolták a helyi Súgólyuk Egyesület és Forrás Kulturális Alapítvány által rendezett fesztivál szervezői.

A győri RÉV Színház Belém égsz című produkciójának célközönsége főként a fiatal, iskolás korosztály. Fotó: Facebook/Kaszt

Soha ennyi fellépő nem volt még az idén több mint kétezer nézőt vonzó rendezvényen, amelyen a „színes, érdekes, műfaji sokszínűséget tükröző versenyelőadásokat” középiskolások, egyetemisták, felnőttek adták elő – írják a szervezők.

A Pataki András Jászai-díjas rendező, fesztiváligazgató, Németh Ákos József Attila-díjas drámaíró, Molnár Anikó és Papp Attila színművészek alkotta zsűri idén a győri RÉV Színház Belém égsz című előadásának ítélte oda a fődíjat. Megosztott második helyen végzett a bajai Rábl Színpad Zoe Kazan és Valerie Faris-Jonathan Dayton Ruby című produkciója és a veszprémi Teleszterion Színházi Műhely Is there anybody out there? címet viselő összművészeti előadása. Megosztott harmadik helyezést ért el a bácskertesi Sturcz József Színtársulat Szántó Armand és Szécsén Mihály a Paprikáscsirke című darabjával és a székesfehérvári Tedi Színpad Tasnádi István Cyber Cyranó című művével.

A legjobb rendező díját Szivák-Tóth Viktor nyerte el a Belém égsz győri produkció színpadra állításáért, míg a legjobb férfi és női színész díját a bajai Rábl Színpad Ruby című produkciójában nyújtott teljesítményéért Bajzák Valentin, valamint Éber Kata érdemelte ki.

Színészi különdíjat kapott Tornay Nóra a körmendi Kastélyszínházból, Kiss Gábor és Csornai Panna a bácskertesi Sturcz József Színtársulatból és Szabó Miklós Bence a székesfehérvári Szabad Színházból. A fesztiválon a Magyar Szín-Játékos Szövetség minősítéseit is kiosztották.

Borítókép: A komlói Súgólyuk Színház Ken Ludwig: A hőstenor című bohózatával szerepelt a KASZT-on (Forrás: Facebook/Kaszt)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.