időjárás -3°C Natália 2023. december 9.
logo

Johnny Depp új filmjében Budapest alakítja a századelős Párizst + videó

Magyar Nemzet
2023.09.21. 16:30
Johnny Depp új filmjében Budapest alakítja a századelős Párizst + videó

A világsztár nemrég visszatért a magyar fővárosba, ám ezúttal nem a zene, hanem a filmezés miatt. Johnny Depp ugyanis itt forgatja a festő Modiglianiról szóló filmjét.

Visszatért Magyarországra Johnny Depp. Az amerikai színészt nemrég a budapesti Károlyi-kertnél fotózták le, ugyanis a környező utcákban forgatják a Modi című filmet, amelyet a világsztár rendez. A legendás avantgárd művész, Amedeo Modigliani párizsi éveit feldolgozó alkotásban Budapest alakítja az 1910-es évek Párizsát. 

A hírek szerint a filmben Al Pacino is feltűnik majd, aki Maurice Gagnat műgyűjtőt alakítja majd. 

A film, amely Modigliani beceneve után kapta a címét, az Imdb leírása szerint 1916-ban játszódik, az I. világháború kellős közepén. Az olasz származású, lelki válságát élő Modigliani kudarcnak tartja magát, és egyik estéje odáig fajul, hogy elkeseredettségében szétver egy divatos párizsi éttermet. A rendőrség elől menekülve elhatározza, hogy tehetséges, ám bohém barátai, Maurice Utrillo és Chaim Soutine segítségével elhagyja a francia fővárost. Pénzt kér műkereskedőjétől, Leopold Zborowskitól, aki közli vele, hogy nem mehet el, mert egy befolyásos műgyűjtő Párizsba érkezik, hogy megvásárolja a műveit. Modigliani szeretője, Beatrice Hastings, aki hisz a zsenialitásában, meggyőzi, hogy személyesen találkozzon a gyűjtővel. 

A Modi forgatása tehát javában zajlik Budapesten, ahová idén már harmadjára érkezik Johnny Depp.

Nyár elején ugyanis a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválra forgatott egy imázsfilmet a Gellért Szállóban, júliusban pedig világsztárokból álló rockbandájával, a Hollywood Vampiresszel lépett volna fel a Papp László Budapest Sportarénában. Utóbbi koncertet azonban az utolsó pillanatban lemondták, mivel Depp rosszul lett a szállodában, így nem tudott színpadra lépni. Igaz, májusban elszenvedett bokasérülése miatt egyébként sem lett volna könnyű dolga az együttesben basszusgitárosként szereplő Deppnek. Azóta az is kiderült, hogy az első hírekkel ellentétben a Hollywood Vampires mégsem pótolja elmaradt budapesti koncertjét. 

Úgy tűnik viszont, hogy Johnny Depp-pel a következő napokban bárki, bárhol, bármikor összefuthat Budapest utcáin. 

Borítókép: Johnny Depp (Fotó: AFP/Valery Hache)

@caz_uk credit to loolidepp on Insta! News things are comiiiiiing 🔥❤️#johnnydepp #modi #budapest ♬ Western - Joystock

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.