Michael Caine: Lehet, hogy a halál már csak egysaroknyira van, de boldog vagyok + videó

A legendás brit színész úgy érzi, lehet, hogy a The Great Escaper volt az utolsó film, amiben szerepelt. Michael Caine büszke arra, hogy egész életében színész maradt, 73 évet töltött a pályán.

Forrás: The Telegraph2023. 09. 21. 19:30
Michael Caine
Michael Caine Fotó: Michal Cizek Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint hét, a pályán töltött évtized és 130 film után nagyon úgy tűnik, visszavonul a filmezéstől a 90 éves Michael Caine. A karizmatikus brit színész nemrég a Telegraphnak adott interjút, amelyben azt mondta: valószínűleg a most forgatott The Great Escaper lesz az utolsó film, amiben szerepelt. 

Michael Caine és felesége, Shakira a Cannes-i filmfesztiválon 1975-ben
Michael Caine és felesége, Shakira a cannes-i filmfesztiválon 1975-ben (Fotó: AFP)

Visszavonulása ugyan már korábban is felmerült, ám ezúttal úgy tűnik, Caine valóban komolyan gondolja, hogy befejezi a munkát. 

Mint mondta, a forgatás fizikailag már igen megterhelő volt, nehezen bírta a tempót. – Átkozottul 90 éves vagyok,  járni sem tudok rendesen – mondta Caine, hozzátéve: most már mondhatjuk, hogy visszavonult. 

Arra a kérdésre, hogy mi a legjobb abban, ha az ember 90 éves, Michael Caine úgy fogalmazott: – A legjobb dolog a 90 éves korban az, hogy senki sem vár el tőled túl sokat, és az emberek megtesznek érted dolgokat. A legrosszabb pedig az, mondta, hogy „annyi minden eltűnik az életedből. Nem tudsz futni, nem tudsz focizni, és fokozatosan rájössz, hogy közeledsz a halálhoz.” 

Hozzátette: 

A halál lehet, hogy 90 évesen már csak egysaroknyira van. De én elég boldog vagyok. Ülök itt és írok, teszem a dolgomat. Ez tetszik. Van két gyermekem, három unokám és egy feleségem; és ha a könyv, amit írtam, sikeres lesz, akkor minden, amit hoz, rájuk marad, miután én már nem leszek

– mondta, utalva Deadly Game című könyvére, amely novemberben jelenik meg. 

A halál gondolata azonban, mint mondta, nem rémíti meg, előbb-utóbb ugyanis mindenki csatlakozik majd hozzá, mindenki meg fog halni. – Én legalább 90 éves koromig éltem; nem haltam meg 9 évesen, vagy 19 évesen, vagy 29 évesen. Kilencvenéves vagyok, és a lehető legjobb életet éltem, amit csak el tudtam volna képzelni. A lehető legjobb feleségem és a lehető legjobb családom van. Lehet, hogy nem olyan család, amit mások a lehető legjobb családnak mondanának – de számomra a lehető legjobb család.

Borítókép: Michael Caine (Fotó: AFP/Michal Cizek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.